Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απέρριψαν oι υπουργοί Εξωτερικών της G7 το αίτημα Τζόνσον για νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Απέρριψαν oι υπουργοί Εξωτερικών της G7 το αίτημα Τζόνσον για νέες κυρώσεις στη Ρωσία
Η πρόταση Τζόνσον συνάντησε το βέτο της Ιταλίας και της Γερμανίας στη Σύνοδο της ιταλικής πόλης Λούκα.
Απορρίφθηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών των G7 η πρόταση του Βρετανού υπουργού Μπόρις Τζόνσον για επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος Σύρων και Ρώσων στρατιωτικών αξιωματούχων, ως αντίδραση στην επίθεση με χημικά κατά αμάχων στη Συρία, που το Λονδίνο καταλογίζει στο καθεστώς Άσαντ.
Η πρόταση Τζόνσον συνάντησε το βέτο της Ιταλίας και της Γερμανίας στη Σύνοδο της ιταλικής πόλης Λούκα.
Οι δύο χώρες  ζήτησαν «σκληρές αποδείξεις που δεν θα επιδέχονται αμφισβήτηση» για την ενοχή του καθεστώτος Άσαντ και τη συνέργεια της Μόσχας.
Ο βρετανικός Τύπος κάνει λόγο για διπλωματική ήττα της Βρετανίας, αλλά εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε, ότι οι κυρώσεις παραμένουν στο τραπέζι και μπορούν να επιβληθούν, όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες επί του περιστατικού.
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο είπε, ότι η Ρωσία δεν πρέπει «να αφεθεί στη γωνιά» αναφορικά με τη Συρία, προσθέτοντας ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το παράθυρο ευκαιρίας για πολιτικό διάλογο που ανοίγει η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον στη Μόσχα σήμερα και αύριο.
Για «παράθυρο ευκαιρίας» ώστε να μεταπεισθεί η Μόσχα ως προς τη στήριξη του Μπασάρ αλ Άσαντ, έκαναν λόγο σε χθεσινοβραδινή τους επικοινωνία και η Τερέζα Μέι με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Μετά από την εξέλιξη στη Σύνοδο της G7, ο κ. Τζόνσον δήλωσε στο Sky News ότι «δεν γνωρίζουμε αν οι Ρώσοι είχαν κάποια ανάμιξη (στην επίθεση με χημικά αέρια), ίσως απλώς προδόθηκαν από τον πελάτη τους (τον Άσαντ)».
Πρόσθεσε ότι υπάρχει μεν «μεγάλος βαθμός αποδοχής» της σκοπιμότητας νέων κυρώσεων, αλλά είναι κάτι που πρέπει να γίνει «με τον σωστό νομικό τρόπο».
Συμπλήρωσε, ότι θέλει να δει τη Ρωσία να εμπλέκεται σε μια πολιτική διαδικασία, που θα προβλέπει τη μετάβαση σε μια νέα διακυβέρνηση στη Συρία.
Στα θετικά της Συνόδου για τον κ. Τζόνσον ήταν η συμφωνία όλων, ότι δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική λύση στη Συρία με τον Άσαντ στην ηγεσία.
Δεν συμφωνήθηκε ωστόσο κάποιο χρονοδιάγραμμα για την αντικατάσταση του Σύρου Πρόεδρου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης