Αναλύσεις

Στις 18:30 με τιμές Αρχηγού Κράτους το Αγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα

tags :
Στις 18:30 με τιμές Αρχηγού Κράτους το Αγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα
Στη Θεσσαλονίκη, η άφιξη του Αγίου Φωτός προγραμματίζεται για τις 21:50
upd Στις 18:30 αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το Αγιο Φως στην Ελλαδα, ενώ στη Θεσσαλονίκη, η άφιξη του Αγίου Φωτός προγραμματίζεται για τις 21:50.
Η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός πραγματοποιήθηκε στον Ναό της Αναστάσεως στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων χοροστατούντος του Πατριάρχη Θεοφίλου Γ’.
Στην πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου καθώς και στην τελετή Αφής συμμετέχει η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη.
Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα αναμένεται να αφιχθεί στις 18:30 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή για την υποδοχή του, όπως και στη Θεσσαλονίκη, όπου η άφιξη του Αγίου Φωτός προγραμματίζεται για τις 21:50.
Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί συνολικά σε 17 πόλεις της Ελλάδας.
Η ελληνική αντιπροσωπεία αναχώρησε σήμερα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου για τα Ιεροσόλυμα, με επικεφαλής τον κ. Αμανατίδη.
Την αντιπροσωπεία στην Ιερουσαλήμ αποτελούν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Γιάννης Αμανατίδης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα Αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας και ο Αθανάσιος Μπούρας ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, βουλευτής ΝΔ. Στην αποστολή επίσης συμμετέχουν και ο Βασίλειος Κόκκαλης Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, βουλευτής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης