Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Ευχές στους Ελληνες για την Ανάσταση από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία και τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ευχές στους Ελληνες για την Ανάσταση από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία και τον Οικουμενικό Πατριάρχη
Ευχές, προς την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό, προς την ευρωπαϊκή οικογένεια και όλο τον κόσμο, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος
Τα μηνύματα τους για την εορτή της Ανάστασης σε ολόκληρο τον Ελληνισμό απευθύνουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, αρχηγοί των κομμάτων, οι εκπρόσωποι της Eκκλησίας.
Ευχές, προς την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό, προς την ευρωπαϊκή οικογένεια και όλο τον κόσμο, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά το «Χριστός Ανέστη».
Από την Καλαμάτα και τον ιερό μητροπολιτικό ναό Υπαπαντής του Σωτήρος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε, «το ανέσπερο φως της Ανάστασης και ο συμβολισμός του Πάσχα να φανερώσουν στην Πατρίδα μας και στον χειμαζόμενο λαό μας, το πέρασμα από την εποχή της κρίσης στην εποχή της ελπίδας και της δημιουργίας.
Στην Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια, το πέρασμα από την σημερινή στασιμότητα και αμηχανία στην επίτευξη του τελικού σκοπού της, την ουσιαστική της θεσμική εμβάθυνση και ομοσπονδιακή ενοποίηση με επίκεντρο τον Άνθρωπο.
Και στον Κόσμο ολόκληρο, το πέρασμα από τον πόλεμο στην Ειρήνη και στην υπεράσπιση της Ανθρωπότητας από την θανάσιμη απειλή της σύγχρονης τρομοκρατικής βαρβαρότητας. Χριστός Ανέστη!».

Ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας

Τον Ναυτικό Σταθμό Κέρκυρας, που λειτουργεί από τη δεκαετία του 1940, σε ένα κτίριο που κατασκευάστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα, επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον διοικητή και τους ναύτες του σταθμού, καθώς και να τσουγκρίσει μαζί τους πασχαλινά αυγά.
Στις δηλώσεις του προς του δημοσιογράφους ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε στις ευχές του προς όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες ενώ ευχήθηκε υγεία σε όλους όσοι βρίσκονται σήμερα στο καθήκον:

«Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες. Αλλά πρώτα από όλα, τούτη την ώρα που σχεδόν όλοι είμαστε στο πασχαλινό τραπεζι, να πάει ο νους μας σε όλους εκείνους που βρίσκονται στο καθήκον, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον, το κοινό συμφέρον.
Πρώτα από όλα στα στρατευμένα νιάτα μας, άνδρες και γυναίκες, από την Κέρκυρα ως το Καστελόριζο και από τον Έβρο έως την Κρήτη, που υπηρετούν, υπερασπίζοντας την εθνική μας ακεραιότητα. Να τους ευχαριστήσουμε, να τους πούμε ότι είμαστε περήφανοι γι αυτούς, και να τους ευχηθούμε χρόνια πολλά.
Αλλά και σε όλους όσοι αυτή την ώρα βρίσκονται στο καθήκον, είτε είναι αστυνομικοί, είτε γιατροί και νοσοκόμοι στα δημόσια νοσοκομεία, είτε είναι πυροσβέστες, είτε άνθρωποι που ρυθμίζουν την κυκλοφορία. Όλοι όσοι αγωνίζονται και υπερασπίζονται το καθήκον για το δημόσιο καλό.
Να ευχηθούμε όμως και σε όσους είναι μακριά από τις οικογένειές τους για επαγγελματικούς λόγους, στους ναυτικούς μας που βρίσκονται μακριά από τη χώρα και να ευχηθούμε γαλήνιες θάλασσες.
Αλλά και σε όλο τον Ελληνισμό, διότι σήμερα είναι μέρα Λαμπρή, μέρα γιορτής για όλο τον Ελληνισμό, για όλους τους Έλληνες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Οικουμένης.
Να ευχηθούμε σε όλους χρόνια πολλά, υγεία, ευτυχία, επιτυχία, προσωπική και συλλογική. Και να ευχηθούμε ότι η χώρα μας θα τα καταφέρει. Όλοι μαζί μπορούμε να κρατήσουμε τη χώρα μας όρθια και να την πάμε ακόμα πιο ψηλά.
Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Το αναστάσιμο μήνυμα να ζεστάνει τις καρδιές μας. Χριστός Ανέστη».

Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

“Η χαρά μας στηρίζεται εις την βεβαιότητα της νίκης του Χριστού” αναφέρει στο μήνυμά του για την Ανάσταση ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι “έχομεν την απόλυτον βεβαιότητα, ότι το αγαθόν είναι ο νικητής, διότι ο Χριστός ήλθεν εις τον κόσμον και εξήλθεν ίνα νικήση”.

Ειδικότερα αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Χριστός Ανέστη! αναφωνούμεν και ημείς προς πάντας τους εγγύς και τους μακράν από της Ιεράς ταύτης Αυλής του βιωματικού εν τω κόσμω σταυρού και της θλίψεως∙ αλλά και από της Αυλής της Αναστάσεως∙ από της κόγχης ταύτης της γης, της Κωνσταντίνου Πόλεως, από όπου διακηρύττεται ότι "ζωή πολιτεύεται", διαλυομένης της κάθε είδους φθοράς και αυτού του θανάτου.

Ζώμεν, όμως, εντός ενός κόσμου εις τον οποίον τα μέσα γενικής επικοινωνίας μεταδίδουν συνεχώς δυσαρέστους πληροφορίας περί τρομοκρατικών ενεργειών, περί πολέμων κατά τόπους, περί καταστροφικών φυσικών φαινομένων, προβλημάτων λόγω θρησκευτικού φανατισμού, πείνης, προσφυγικού προβλήματος, ανιάτων ασθενειών, πτωχείας, ψυχολογικών καταπιέσεων, αισθήματος ανασφαλείας και λοιπών συμπαρομαρτουσών ανεπιθυμήτων καταστάσεων.

Έναντι των καθημερινών τούτων "σταυρών", τους οποίους οι άνθρωποι αίρομεν με "γογγυσμούς", έρχεται η Μήτηρ μας Αγία Ορθόδοξος Εκκλησία να μας υπενθυμίση ότι ημπορούμεν να είμεθα χαρούμενοι, διότι ο αρχηγός μας Χριστός είναι ο νικητής αυτών, είναι ο φορεύς της χαράς, ο φαιδρύνας τα σύμπαντα.

Ο υπουργός Αμυνας στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι

Την ευχή «το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού να είναι ένα μήνυμα ελπίδας για όλη την Ελλάδα, για τους πολίτες μας, αλλά και για εκείνους που σε τέτοιες ημέρες γιορτής φυλάνε Θερμοπύλες στο Αιγαίο, στον Έβρο, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, σε κάθε εσχατιά της Ελλάδας» εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά την επίσκεψή του στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, για την εορτή του Πάσχα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκε τα Φυλάκια Αγαθονησίου και Φαρμακονησίου και αντάλλαξε ευχές για την εορτή του Πάσχα με τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους Οπλίτες και τους Εθνοφύλακες.

Από το Φυλάκιο του Αγαθονησίου, μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγο Αλκ. Στεφανή, το Δήμαρχο Αγαθονησίου Ευάγγελο Κόττορο, το Διοικητή του Φυλακίου, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους Στρατεύσιμους και τους Εθνοφύλακες, ο κ. Καμμένος ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη και τόνισε:

«Το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού να είναι ένα μήνυμα ελπίδας για όλη την Ελλάδα, για τους πολίτες μας, αλλά και για εκείνους που σε τέτοιες ημέρες γιορτής φυλάνε Θερμοπύλες στο Αιγαίο, στον Έβρο, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, σε κάθε εσχατιά της Ελλάδας.

Θέλω να ευχηθώ σε εκείνους και τις οικογένειές τους υγεία, δύναμη και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του ελληνικού λαού, γιατί πράγματι αυτές τις ημέρες είναι δύσκολα να κάνεις το καθήκον σου, αλλά το κάνουν με πολύ υψηλό ηθικό, με επαγγελματισμό, με αγάπη για την πατρίδα.

Χρόνια πολλά σε όλους. Καλή δύναμη. Εύχομαι η ανάσταση της πατρίδας μας να έρθει πολύ γρήγορα».

Δήλωση του ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα για το Πάσχα

«Η Ανάσταση για το λαό μας δε μπορεί να έρθει από παλιούς και νέους "σωτήρες" των μνημονίων», τονίζει σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, την ημέρα του Πάσχα.
Πρόσθεσε, πως «μπορεί να έρθει, όμως, αν στηριζόμενοι στις δικές μας αστείρευτες κι ακόμη αναξιοποίητες δυνάμεις, αποφασίσουμε να βάλουμε τέλος στο Γολγοθά ενός σάπιου συστήματος που φέρνει μόνο κρίσεις, φτώχεια, πολέμους.
Χρόνια Πολλά και Καλή Δύναμη σε όλους!».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης