Ευρώπη

Gazprom: Ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις για τη χρηματοδότηση του Nord Stream 2

Gazprom: Ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις για τη χρηματοδότηση του Nord Stream 2
Οι εταίροι του Nord Stream 2 ολοκληρώνουν τις συνομιλίες για την επιλογή νέου οικονομικού μοντέλου για το έργο.
Οι εταίροι στην διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 ολοκληρώνουν τις διαπραγματεύσεις για την επιλογή του νέου οικονομικού μοντέλου για το έργο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρος της Gazprom Αλεξάντερ Μεντβέντεφ.
Οι εταίροι στην Swiss Nord Stream 2 AG που του αγωγού, ο οποίος ανήκει εξ ολοκλήρου στην Gazprom, είναι οι Γερμανικές Uniper και Wintershall, η ολλανδο-βρετανική Shell, η αυστριακή OMV και η γαλλική Engie.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, στην Swiss Nord Stream 2 AG η οποία ιδρύθηκε για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία του αγωγού, θα συμμετείχε στο μετοχολόγιο και την χρηματοδότηση με 50% η Gazprom και με 10% η κάθε μία από τις υπόλοιπες εταιρείες.
Η σχετική αίτηση διαβιβάστηκε στις Γερμανικές και Πολωνικές ρυθμιστικές αρχές ανταγωνισμού, αλλά η πολωνική ρυθμιστική αρχή προέβαλε αντιρρήσεις για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης για το Nord Stream 2 και η αίτηση αποσύρθηκε.
Ο αγωγός θα εκτείνεται από τις ρωσικές ακτές της Βαλτικής και θα κινείται παράλληλα με τον υπάρχοντα αγωγό Nord Stream κατά μήκος του βυθού της Βαλτικής στις γερμανικές ακτές.
Κάθε μία από τις δύο εκτάσεις του αγωγού θα έχει χωρητικότητα 27,5 δισ. κυβικά μέτρα.
Ο αγωγός Nord Stream 2 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης