Ενέργεια

Στην περιφερειακή επιτροπή διαβούλευσης Ιονίων Νήσων στις 24 Απριλίου οι υδρογονάνθρακες

Στην περιφερειακή επιτροπή διαβούλευσης Ιονίων Νήσων στις 24 Απριλίου οι υδρογονάνθρακες
Της συνεδρίασης θα προηγηθεί σήμερα (21/4) ημερίδα ενημέρωσης για το θέμα, που θα διεξαχθεί στη Ζάκυνθο, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ανάλογη ενημερωτική συνάντηση και στην Κεφαλονιά.
Την περιφερειακή επιτροπή διαβούλευσης Ιονίων Νήσων συγκαλεί τη Δευτέρα 24 Απριλίου ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, προκειμένου τα μέλη της να συζητήσουν το θέμα «Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο», σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη (στις αίθουσες διεξαγωγής των συνεδριάσεων των περιφερειακών συμβουλίων ανά Περιφερειακή Ενότητα στις 12:00 το μεσημέρι.
Της συνεδρίασης θα προηγηθεί σήμερα (21/4) ημερίδα ενημέρωσης για το θέμα από εκπροσώπους της γενικής διεύθυνσης έρευνας και παραγωγής της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. (ΕΛΠΕ) και εκπροσώπους συναρμόδιων υπουργείων, που θα διεξαχθεί στη Ζάκυνθο.
Την Δευτέρα 24 Απριλίου στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί ανάλογη ενημερωτική συνάντηση και στην Κεφαλονιά, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του ΕΛΚΕΘΕ και των ΕΛΠΕ.
Η διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες των νησιών γίνονται σε υλοποίηση της εισήγησης του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία υπερψηφίστηκε από το σώμα, προκειμένου πριν ψηφιστεί ή όχι η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τους υδρογονάνθρακες, να έχουν επιλυθεί όλες τυχόν οι απορίες και να έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες διευκρινήσεις για το θέμα.

Αρχική δημοσίευση: 21/04/2017 10:55

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης