Ναυτιλία

Σαντορινιός: Aνοιχτό σε προτάσεις το υπουργείο Ναυτιλίας για τη χρήση LNG στην ακτοπλοΐα

Σαντορινιός: Aνοιχτό σε προτάσεις το υπουργείο Ναυτιλίας για τη χρήση LNG στην ακτοπλοΐα
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε, ότι ήδη υπάρχουν συζητήσεις για τη χρήση LNG σε μεγάλα λιμάνια της χώρας με αξιοποίηση σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε την επόμενη ημέρα για τα νησιά μας, είναι επενδύσεις και ανάπτυξη» τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ανοίγοντας τις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου «Λιμάνια Θαλάσσιες Μεταφορές και Νησιωτικότητα», συμπληρώνοντας ότι «τα νησιά είναι ιδανικός χώρος για εφαρμογή καινοτόμων πολιτικών και δράσεων».
Ο κ. Σαντορινιός τόνισε, ότι ο υπουργείο Ναυτιλίας έχει αναλάβει πρωτοβουλία στα πλαίσια της Μαλτέζικης προεδρίας, ούτως ώστε να αλλάξουν οι τρόποι κατανομής των ευρωπαϊκών προγραμμάτων προς τα νησιά λόγω της απομόνωσης και να αποτελέσουν την πρώτη προτεραιότητα.
«Το φοβερό σε αυτή την υπόθεση είναι, ότι ενώ η Ελλάδα είχε δύο φορές την προεδρία στην ΕΕ και θα μπορούσε να έχει θέσει το ζήτημα, δεν το έκανε ποτέ και τώρα ψάχνουμε την ευκαιρία» συμπλήρωσε.
Ο υφυπουργός είπε επίσης, ότι το υπουργείο Ναυτιλίας είναι ανοιχτό σε προτάσεις που θα μπορούσαν να κινητοποιήσουν το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για τη χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας στην ακτοπλοΐα, που θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση της πρόσβασης στα νησιά.
Υπογράμμισε δε, ότι ήδη υπάρχουν συζητήσεις για τη χρήση LNG σε μεγάλα λιμάνια της χώρας με αξιοποίηση σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης