Τελευταία Νέα
Commodities

Ο "κύκλος του φόβου" και το ταξίδι του… "Χρυσού Επενδυτή"

tags :
Ο
Η αγορά χρυσού αντιδρά στο συναίσθημα και όχι στη λογική - «Μαθήματα» προς νέους επενδυτές από το Energy and Capital
Σχεδόν όλοι όσοι γίνονται επενδυτές χρυσού σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο: θέλουν να αντισταθούν ή να επωφεληθούν από κάποια κρίση.
Και αυτό απλά επειδή ο χρυσός έχει εδώ και καιρό αντιληφθεί ως ασφάλιση κρίσης.
Σύμφωνα με το Energy and Capital υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα (ιστορικά και σύγχρονα) των αυξανόμενων επενδύσεων σε χρυσό κατά την οικονομική, κοινωνική και πολιτική αστάθεια
Οι νέοι επενδυτές χρυσού,  μετά την τοποθέτησή τους στην αγορά συνήθως αρχίζει να μαθαίνει περισσότερα για τις βασικές αρχές του χρυσού.
Θα μάθουν ότι ο χρυσός έχει φυσικές ιδιότητες που του δίνουν την εγγενή αξία ως χρήμα.
Θα μάθουν το ρόλο του χρυσού ως νομισματικό περιουσιακό στοιχείο, καθώς και τον ρόλο του μετάλλου στη σημερινή αγορά.
Θα παρουσιάσουν τα γραφήματα αύξησης των προσφορών χρήματος και την αύξηση του εθνικού χρέους.
 Θα καταρρίψουν την Fed και θα παραθέσουν τον Milton Friedman.
Αφού μάθει να επιχειρηματολογεί για όλα τα θεμελιώδη στοιχεία του χρυσού, ένας επενδυτής θα φτάσει τελικά στην τελική αποκάλυψη: η αγορά χρυσού αντιδρά στο συναίσθημα και όχι στη λογική.
Όλες οι επενδυτικές αγορές αντιδρούν κυρίως στο συναίσθημα.
Αλλά για την αγορά χρυσού, η συναισθηματική αντίδραση είναι μια ιδιαίτερα ισχυρή δύναμη. Και στο τέλος της ημέρας, ο φόβος της κρίσης είναι απλά ένας ισχυρότερος καταλύτης για τις τιμές του χρυσού από ό, τι οι βασικές αρχές.
Στο τέλος του ταξιδιού του, ο επενδυτής τελικά μαθαίνει ότι ο καλύτερος λόγος για να επενδύσει σε χρυσό εξακολουθεί να είναι ο φόβος της κρίσης.
Αλλά αντί να αγοράζει επειδή φοβάται την κρίση, ο επενδυτής που έκανε αυτό το «ταξίδι» αγοράζει χρυσό επειδή πιστεύει ότι άλλοι θα φοβούνται μια κρίση.
Όπως το Ταξίδι του Ήρωα του Joseph Campbell, το «Ταξίδι του Χρυσού Επενδυτή» είναι ένα ταξίδι στρογγυλοποίησης από την επένδυση σε χρυσό λόγω του φόβου να επενδύσει σε βασικά στοιχεία και ξανά επιστροφή στην επένδυση για το φόβο.
Υπάρχει μόνο ένα συμπέρασμα: αποφύγετε τον εαυτό σας σε αυτό τον κύκλο. Υπάρχουν πολύ ισχυροί θεμελιώδεις λόγοι για επενδύσεις σε χρυσό.
Αλλά ο φόβος τελικά θα είναι ο καταλύτης που οδηγεί τις τιμές του χρυσού..

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης