Χρηματιστήριο & Αγορές

Διευρύνει τις απώλειές του ο χρυσός λόγω Γαλλίας και δολαρίου - Στα 1.268 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Διευρύνει τις απώλειές του ο χρυσός λόγω Γαλλίας και δολαρίου - Στα 1.268 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε κάτω από το φράγμα των 1.270 δολ. ανά ουγγιά, φτάνοντας σε χαμηλά δύο εβδομάδων   
Διευρύνει τις απώλειές για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ο χρυσός, με την άνοδο του αμερικανικού δολαρίου και τα αποτελέσματα των γαλλικών προεδρικών εκλογών να συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις προς το πολύτιμο μέταλλο.
Συγκεκριμένα, περί τις 17:15 μ.μ. ο χρυσός βρίσκεται στο -0,70% και τα 1.268,60 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό νόμισμα εμφανίζεται ενισχυμένο κατά +0,81% έναντι του γεν Ιαπωνίας.
Πλέον, το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε κάτω από το φράγμα των 1.270 δολ. ανά ουγγιά, φτάνοντας σε χαμηλά δύο εβδομάδων, με τους αναλυτές να αναμένουν περαιτέρω απώλειες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Η αισιοδοξία της αγοράς παρέμεινε σε ανοδικά επίπεδα μετά τη νίκη του Emmanuel Macron στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, καθώς και λόγω των δημοσκοπήσεων που του δίνουν σημαντικό προβάδισμα έναντι της Marine LePen.
Μία ενδεχόμενη επικράτηση του Macron θα σημαίνει και μία μεγαλύερη σταθερότητα στις αγορές, γεγονός που θα απομακρύνει τους επενδυτές από τον χρυσό, ο οποίος αποτελεί παραδοσιακά "καταφύγιο" σε περιόδους αστάθειας.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenerygynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης