Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αιχμές από ΝΔ και Ποτάμι κατά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τους υδρογονάνθρακες

Αιχμές από ΝΔ και Ποτάμι κατά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τους υδρογονάνθρακες
Εκπρόσωποι των δύο κομμάτων στην Κέρκυρα υποστηρίζουν, ότι η Περιφέρεια θα έπρεπε να γνωμοδοτήσει θετικά σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Αιχμές κατά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την αρνητική της γνωμοδότηση σχετικά με την περιβαλλοντική μελέτη για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων άφησαν μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας και εκπρόσωπος της τοπικής οργάνωσης από το Ποτάμι Θεόδωρος Παπαβλασσόπουλος.
Ο κ. Γκίκας τόνισε, ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει θετικά το θέμα της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος συμφωνεί με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την επίσπευση των διαδικασιών, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παλαιότερα υπήρχε αρνητική στάση.
Όσον αφορά την αρνητική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου, είπε ότι κατά τη γνώμη του η θέση θα έπρεπε να είναι θετική και χαρακτήρισε πεσιμιστική στάση τις αιτιάσεις περί πιθανότητας μη απόδοσης του ποσοστού 5% που δικαιούται η Περιφέρεια.
Σε ότι αφορά τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος από ενδεχόμενο ατύχημα, είπε ότι πρέπει να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, αλλά θεωρεί, ότι είναι αρκετή η Ελληνική νομοθεσία, η οποία έχει ενσωματώσει τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες, τη στιγμή μάλιστα που αναμένεται να είναι κερδοφόρα τα κοιτάσματα πετρελαίου και θα δημιουργηθεί μεγάλη ανάπτυξη για τη χώρα και την περιοχή μας.
Ο κ. Παπαβλασσόπουλος από την πλευρά του είπε, ότι η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου έπρεπε να είναι θετική, με παρατηρήσεις μόνο που θα στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος, τα συμφέροντα της Περιφέρειας και την σεισμικότητα της περιοχής.
Τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και γι’ αυτό όπως είπε «θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε θετικά τις πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς τοπικισμούς και χωρίς να τίθενται σε προτεραιότητα τοπικού χαρακτήρα αμφισβητήσεις, του τύπου “είναι οχλούσα χρήση, δεν την θέλω στην πόρτα μου”».
Ο κ. Παπαβλασόπουλος δήλωσε ακόμη, ότι αισθάνεται ασφαλής, από τη στιγμή που εφαρμόζονται και στη χώρα μας οι κανόνες που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.
Στα θέματα περί σεισμικότητας της περιοχής υπογράμμισε, ότι έχουν ήδη αντιμετωπιστεί σε χώρες που έχουν μεγάλη σεισμικότητα και ήδη κάνουν εξόρυξη πετρελαίου εδώ και αρκετά χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης