Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Στα 245 εκατ. δολ. αυξήθηκαν τα κέρδη της Maersk το α’ τρίμηνο

tags :
Στα 245 εκατ. δολ. αυξήθηκαν τα κέρδη της Maersk το α’ τρίμηνο
 Η Maersk σχεδιάζει μέχρι τα τέλη του 2018 να προχωρήσει στον διαχωρισμό των μονάδων ενέργειας, οι οποίες περιλαμβάνουν τις Maersk Oil και Maersk Drilling
Αύξηση 16% σημείωσε στα κέρδη υο πρώτο τρίμηνο η AP Moller-Maersk A/S, χάρη στις καλύτερες επιδόσεις στο τμήμα ενέργειας που σχεδιάζει να εκποιήσει.
Η μεγαλύτερη εταιρία της Δανίας κατέγραψε καθαρά κέρδη 245 εκατ. δολ. το πρώτο τρίμηνο και δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τη μέση εκτίμηση για 275 εκατ.
Τα έσοδα του ομίλου ενισχύθηκαν 5% σε 8,96 δισ., ανακοίνωσε η εταιρία με έδρα στην Κοπεγχάγη σύμφωνα με το Bloomberg.
Η Maersk σχεδιάζει μέχρι τα τέλη του 2018 να προχωρήσει στον διαχωρισμό των μονάδων ενέργειας, οι οποίες περιλαμβάνουν τις Maersk Oil και Maersk Drilling.
Ο όμιλος πρόκειται να εστιάσει στα τμήματα μεταφορών, περιλαμβανομένης της Maersk Line, του μεγαλύτερου μεταφορέα container στον κόσμο.
Η εταιρία διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψή της για ανάπτυξη 2-4% στην παγκόσμια αγορά container φέτος, ενώ θεωρεί πως η αντίστοιχη μονάδα της θα έχει βελτιωμένα αποτελέσματα σε σχέση με το 2016. Ωστόσο προς το παρόν, η Maersk Line εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο ζημιές (underlying) 80 εκατ. δολαρίων, λόγω των αδύναμων ναύλων στο εμπόριο μεταξύ βορρά και νότου.
Η Maersk Oil, που δραστηριοποιείται κυρίως στη Βόρεια Θάλασσα, εμφάνισε κέρδη (underlying) 292 εκατ. δολαρίων έναντι απώλειας 29 εκατ. δολαρίων πριν από έναν χρόνο.
Η Maersk ανέφερε ότι οι επιδόσεις της μονάδας βοηθήθηκαν από τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου, τα χαμηλότερα κόστη, τα μειωμένα κόστη εξερεύνησης και ένα έκτακτο έσοδο 42 εκατ. δολαρίων που σχετίζεται με τα φορολογικά της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης