Αφρική

Τυνησία: Υπό την προστασία του στρατού τα κοιτάσματα πετρελαίου και τα ορυχεία φωσφόρου

Τυνησία: Υπό την προστασία του στρατού τα κοιτάσματα πετρελαίου και τα ορυχεία φωσφόρου
Τις τελευταίες εβδομάδες εκατοντάδες Τυνήσιοι, στην πλειοψηφία τους νεαρής ηλικίας, κάθονται κοντά στα νότια κοιτάσματα πετρελαίου της χώρας απαιτώντας περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης.
Ο Πρόεδρος της Τυνησίας Beji Caid Essebsi διέταξε το στρατό να προστατεύσει από τους διαδηλωτές τα ορυχεία φωσφόρου και τα κοιτάσματα πετρελαίου της χώρας.
Ο επικεφαλής του Τυνησιακού Φόρουμ για τα Οικονομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Abderrahman Hedhili, προειδοποίησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ότι η ενέργεια αυτή του Προέδρου μπορεί να οδηγήσει σε «δυσάρεστες συνέπειες».
Όπως είπε, η εντολή του Essebsi προς το στρατό θα μπορούσε να χρησιμεύσει, για να «τροφοδοτήσει τις προϋπάρχουσες κοινωνικές εντάσεις» στην Τυνησία.
Σε απάντηση στις πρόσφατες διαδηλώσεις στο νότο της χώρας, ο Essebsi είχε δηλώσει, ότι ο στρατός είναι έτοιμος «να προστατεύσει τα πλούσια σε πετρέλαιο τμήματα της χώρας».
«Ξέρω ότι είναι μια σοβαρή απόφαση, άλλα πρέπει να ληφθεί» είπε.
Τις τελευταίες εβδομάδες εκατοντάδες Τυνήσιοι, στην πλειοψηφία τους νεαρής ηλικίας, κάθονται κοντά στα νότια κοιτάσματα πετρελαίου της χώρας απαιτώντας περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης και ζητώντας να ενταθεί η ανάπτυξη της πλούσιας σε πετρέλαιο επαρχίας Ταταουίν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης