Ναυτιλία

Ημερίδα για την ακτοπλοΐα, τα υδατοδρόμια και την κρουαζιέρα στη Νάξο

Ημερίδα για την ακτοπλοΐα, τα υδατοδρόμια και την κρουαζιέρα στη Νάξο
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Σαντορινιός αναμένεται να έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σε ημερίδα για την ακτοπλοΐα στη Νάξο θα συμμετέχουν σήμερα (25/5) ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διονύσης - Χαράλαμπος Καλαματιανός.
Η ημερίδα διοργανώνεται από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με θέμα «Συμβάσεις Ανάθεσης της Δημόσιας Υπηρεσίας & Παράγοντες Ανάπτυξης της Νησιωτικότητας».
Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν, είναι οι συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, οι άγονες γραμμές, τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, τα υδατοδρόμια και η κρουαζιέρα.
Ο κ. Σαντορινιός αναμένεται να έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ θα επιθεωρήσει τις τοπικές μονάδες αφαλάτωσης στο Κουφονήσι.
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας αναφερόμενος πρόσφατα στην αρμόδια επιτροπή για το ακτοπλοϊκό, που έχει συσταθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας, είχε αναφέρει, ότι στόχος είναι αντιμετώπιση προβλημάτων και αγκυλώσεων που υπάρχουν στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.
Για τις αφαλατώσεις στα νησιά έχει τονίσει, ότι βασικός στόχος και πολιτική στόχευση του υπουργείου είναι η υδατική αυτονομία των νησιών, ενώ προανήγγειλε την πλήρη λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης στην Πάτμο στις αρχές Ιουνίου.
Στην ημερίδα το «παρών» θα δώσουν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Μιχάλης Σακέλης, ενώ για το θεσμικό πλαίσιο και τις προοπτικές ανάπτυξης των περιηγητικών ταξιδιών αναμένεται να μιλήσει ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και φορέων Ναυτιλίας Θεόδωρος Κόντες.
Επίσης, για στην ανάπτυξη του Δικτύου Υδατοδρομίων στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα αναφερθεί ο Ιωάννης Μπρας, Project Manager επί του Δικτύου Υδατοδρομίων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης