Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Για έρευνες υδρογονανθράκων και στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου ενδιαφέρεται πλέον η Energean

Για έρευνες υδρογονανθράκων και στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου ενδιαφέρεται πλέον η Energean
Η ελληνική εταιρία έχει συνάψει συμμαχία με τον ισπανικό οίκο Repsol
Το έντονο ενδιαφέρον της Energean Oil & Gas να διεκδικήσει το δικαίωμα έρευνας υδρογονανθράκων σε κάποια από τα θαλάσσια οικόπεδα που αναμένεται να προκηρυχθούν από το ελληνικό δημόσιο, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Μαθιός Ρήγας κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας για τη μίσθωση του χερσαίου οικοπέδου στην Αιτωλοακαρνανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Energean που δεν είχε συμμετάσχει στον προηγούμενο διαγωνισμό για την παραχώρηση των 20 θαλάσσιων οικοπέδων στο Ιόνιο και Νοτίως της Κρήτης πλέον είναι έτοιμη να διεκδικήσει μερίδιο στην έρευνα περιοχών κυρίως του Ιονίου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η μόνη ελληνική εταιρία που διαθέτει διεθνή πιστοποίηση για να λειτουργεί ως operator σε έρευνες υδρογονανθράκων σε βαθιά νερά, καθώς ήδη έχει αναλάβει τα κοιτάσματα Καρίς και Τανίν στο θαλάσσιο χώρο του Ισραήλ.
Η Energean που χθες υπέγραψε συμφωνία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη μίσθωση του χερσαίου οικοπέδου στην Αιτωλοακαρνανία, έχει προχωρήσει σε συμφωνία συνεργασίας με την ισπανική Repsol.
Μάλιστα στη χθεσινή εκδήλωση παρέστη και ο εκπρόσωπος της Repsol, Willy Hernandez, καθώς μετά τη συμφωνία της Energean με τον ισπανικό πετρελαϊκό όμιλο, η ομάδα της Repsol είναι εκείνη που θα αναλάβει τη διαχείριση της έρευνας και τη παραγωγής.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην παραχώρηση της Αιτωλοακαρνανίας, η εταιρία σχεδιάζει να ακολουθήσει ερευνητικό πρόγραμμα, ανάλογο με αυτό που εφαρμόζει  στην  παραχώρηση των Ιωαννίνων, θα ξεκινήσει δηλαδή αεροβαρυτική έρευνα το 2018 και θα ακολουθήσουν οι σεισμικές έρευνες με στόχο την κάλυψη 400 χλμ.
Οι σεισμικές έρευνες υπολογίζεται να πραγματοποιηθούν στο τέλος του 2018 με αρχές του 2019.
Οι νέες τεχνολογίες και οι ανακαλύψεις κοιτασμάτων με υδρογονάνθρακες  σε παρόμοιες γεωλογικά περιοχές στην Ιταλία και την Αλβανία, ήταν, όπως δήλωσε ο κ. Ρήγας, το στοιχείο που ώθησε την εταιρία να αναλάβει το ρίσκο της επένδυσης στην έρευνα της περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας.  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης