Ευρώπη

Βουλγαρία: Έρευνα για μη συμμόρφωση εταιρειών ηλεκτρισμού στις επενδυτικές τους δεσμεύσεις

Βουλγαρία: Έρευνα για μη συμμόρφωση εταιρειών ηλεκτρισμού στις επενδυτικές τους δεσμεύσεις
Η Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας και Υδάτων διεξήγαγε έρευνα σχετικά με τη συμμόρφωση τριών εταιρειών με τα επενδυτικά τους σχέδια για το 2015 και το 2016.
Σοβαρή απόκλιση από τα επενδυτικά προγράμματα στα οποία είχαν δεσμευθεί οι θυγατρικές στην Βουλγαρία εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας της Τσεχίας CEZ και Energo-Pro και της Αυστριακής EVN, διαπίστωσε η Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας και Υδάτων της χώρας (EWRC).
Αυτό έκανε γνωστό ο πρόεδρος της EWRC, καθηγητής Ιβάν Ιβάνοφ, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της έκθεσης της Επιτροπής ενώπιον του Κοινοβουλίου σχετικά με τις δραστηριότητες της το 2016.
Η Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας και Υδάτων διεξήγαγε έρευνα σχετικά με τη συμμόρφωση των τριών εταιρειών με τα επενδυτικά τους σχέδια για το 2015 και το 2016.
Όπως είπε ο Ιβάνοφ «αυτές οι έρευνες έδειξαν κάποιες σοβαρές αποκλίσεις μεταξύ των προγραμματισμένων και των ολοκληρωμένων επενδύσεων», αποδίδοντας σε αυτές τις αποκλίσεις την αύξηση τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας.
Ωστόσο, αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το οικονομικό ύψος των ελλιπών επενδύσεων, δηλώνοντας ότι η EWRC δεν έχει ακόμη αποδεχθεί τις εκθέσεις τιμολόγησης αυτών των τριών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης