Χρηματιστήριο & Αγορές

Κοντά σε υψηλό μήνα παραμένει ο χρυσός λόγω Trump και δολαρίου

tags :
Κοντά σε υψηλό μήνα παραμένει ο χρυσός λόγω Trump και δολαρίου
Περί τις 22:20 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν  στα 1266,50 δολάρια η ουγγιά σημειώνοντας απώλειες 0,13%
Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο του μήνα  διαπραγματεύεται σήμερα  Δευτέρα 29/5/2017 ο χρυσός  με περιορισμένες συναλλαγές λόγω αργιών και  ένα πιο «ήπιο» δολάριο που βοηθούν το πολύτιμο να κρατήσει τα κέρδη της προηγούμενης περιόδου.
Ο χρυσός έχασε το υψηλό της 1η Μαΐου την Παρασκευή στα 1,269,50 δολ. η ουγγιά, καθώς η νευρικότητα σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις του προέδρου Donald Trump στη σύνοδο κορυφής της G7 οδήγησε τους επενδυτές στην αγορά  ράβδων χρυσού ως εναλλακτική λύση στα   υψηλότερου κινδύνου περιουσιακά στοιχεία όπως οι μετοχές.
Ο χρυσός  στην spot  αγορά αυξήθηκε κατά 0,1% στα $ 1,267,74 η  ουγγιά στις 1005 GMT, ενώ τα συμβόλαια χρυσού στις  ΗΠΑ για τον Ιούνιο κατέγραψαν  μείωση κατά 0,1% στα $ 1,267.30.
Στις 22:20 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν  στα 1266,50 δολάρια η ουγγιά σημειώνοντας απώλειες 0,13%.
Την ίδια ώρα το ασήμι ενισχυόταν στα 17,40 δολάρια με κέρδη 0,44%, η πλατίνα υποχωρούσε 0,68% στα 956,40 δολάριο και το παλλάδιο ενισχυόταν 1,26% στα 797 δολάρια.
Η υποχώρηση του δείκτη του δολαρίου κατά 0,1% στήριξε τις τιμές, αλλά οι κινήσεις ήταν περιορισμένες λόγω των εθνικών αργιών σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο και Κίνα.
"Η δυναμική των τιμών είναι περιορισμένη αυτή τη στιγμή, αλλά με τα νέα από τη συνάντηση των G7 και το ασθενέστερο δολάριο, η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε", δήλωσε ο αναλυτής της LBBW Thorsten Proettel.
Κάτω από την πίεση των G7 ο Trump  υποστήριξε το περασμένο Σάββατο τη δέσμευση για την καταπολέμηση του προστατευτισμού, αλλά αρνήθηκε να εγκρίνει μια παγκόσμια συμφωνία για την κλιματική αλλαγή, λέγοντας ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αποφασίσει.
Μετά από το ταξίδι στο εξωτερικό, ο πρόεδρος Trump  επέστρεψε στην Ουάσινγκτον για να αντιμετωπίσει τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί  σχετικά με τις υποτιθέμενες επικοινωνίες μεταξύ του γαμπρού του Jared Kushner και του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον.
Η αγορά περιμένει επίσης τη συνεδρίαση της Fed τον επόμενο μήνα  για τυχόν ενδείξεις σχετικά με τη στάση της για τις αυξήσεις των επιτοκίων.
Ο χρυσός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στο ακριβό δολάριο καθώς αυξάνεται  το κόστος διακράτησης, ενώ παράλληλα ενισχύουν το δολάριο, νόμισμα στο οποίο διαπραγματεύεται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης