Διεθνή

O ΟΗΕ αρνείται να σχολιάσει τις αναφορές Έιντε στους υδρογονάνθρακες για το Κυπριακό

O ΟΗΕ αρνείται να σχολιάσει τις αναφορές Έιντε στους υδρογονάνθρακες για το Κυπριακό
O ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, δήλωσε πρόσφατα, ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί «θερμό επεισόδιο» στην Κύπρο, είναι να ανασταλεί η προγραμματισμένη για τις αρχές Ιουλίου γεώτρηση των Total-Eni.
Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Στέφαν Ντουτζαρίτς αρνήθηκε χθες να αναφερθεί στο θέμα των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του ειδικού συμβούλου για το Κυπριακό Εσπέν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος χαρακτήρισε «κίνδυνο» για τις διαπραγματεύσεις τις έρευνες υδρογονανθράκων, όπως μεταδίδει η αγγλόφωνη κυπριακή εφημερίδα Cyprus Mail.
Ο κ. Ντουτζαρίτς είπε χαρακτηριστικά, ότι «ο κ. Έιντε συνεχίζει το ρόλο του, δεν πρόκειται να σχολιάσω τίποτα σχετικά με τους υδρογονάνθρακες».
Υπενθυμίζεται, ότι ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, δήλωσε πρόσφατα, ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί «θερμό επεισόδιο» στην Κύπρο, είναι να ανασταλεί η προγραμματισμένη για τις αρχές Ιουλίου γεώτρηση των Total-Eni στην Κυπριακή ΑΟΖ και να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.
Αυτό προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος χαρακτήρισε τις δηλώσεις Έιντε «απαράδεκτες, ιδίως όταν εκφράζονται με τρόπο, που ισοδυναμεί με απειλές».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης