Commodities

Ανοδικά κινείται για τρίτη συνεχή ημέρα η τιμή του χρυσού στα 1288 δολ. η ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται για τρίτη συνεχή ημέρα η τιμή του χρυσού στα 1288 δολ. η ουγγιά
Οι γεωπολιτικές αστάθειες που λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως, εξακολουθούν να ευνοούν το πολύτιμο μέταλλο.
Ενισχυμένος για τρίτη συνεχόμενη ημέρα παραμένει ο χρυσός, εκμεταλλευόμενος τις παγκόσμιες γεωπολιτικές αστάθειες, καθώς οι επενδυτές στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στις εκλογές της Μεγάλης Βρετανίας, που θα λάβουν χώρα εντός της εβδομάδας.
Συγκεκριμένα, περί τις 10:05 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά 0,75%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.288,86 δολάρια ανά ουγγιά, εξακολουθώντας να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι εβδομάδων.
Καθοριστικό ρόλο για την άνοδο του χρυσού διαδραμάτισε η ένταση στον Περσικό Κόλπο, όπου τέσσερις χώρες της ευρύτερης περιοχής διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ, καθώς το κατηγορούν ότι στηρίζει την τρομοκρατία.
Παράλληλα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι το πολύτιμο μέταλλο θα παραμείνει ενισχυμένο κατά την τρέχουσα εβδομάδα, λόγω των βρετανικών εκλογών που διεξάγονται την προσεχή Πέμπτη (8/6), ενώ την ίδια μέρα αναμένεται να λάβει χώρα η κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI, James Comey, για την υποτιθέμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.
Σημειώνεται ότι η τελευταία εξέλιξη θα μπορούσε να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο τα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης για οικονομικές μεταρρυθμίσεις, προκαλώντας πτώση του δολαρίου και περαιτέρω ενίσχυση του χρυσού.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης