Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Αναστασιάδης: Κίνητρο για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό οι υδρογονάνθρακες

Αναστασιάδης: Κίνητρο για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό οι υδρογονάνθρακες
Ο Πρόεδρος της Κύπρου εξέφρασε ικανοποίηση και ευχαριστίες για την παρουσία αμερικανικών εταιρειών στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Η δραστηριοποίηση σημαντικότατων εταιρειών στην Κυπριακή ΑΟΖ καταδεικνύει τις μεγάλες προοπτικές που υπάρχουν στην περιοχή, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας σε εκδήλωση του think tank German Marshall Fund στην Ουάσιγκτον με θέμα τις προκλήσεις και τις προοπτικές στην Ανατολική Μεσόγειο.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αναστασιάδης είπε, ότι το θέμα της ενέργειας μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για την επίτευξη λύσης, η οποία με τη σειρά της μόνο οφέλη θα έχει να προσφέρει, όχι μόνο στους Κύπριους, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή.
Μιλώντας σε δείπνο το οποίο παρέθεσε προς τιμή του η ΠΣΕΚΑ και στο οποίο τιμήθηκε με το βραβείο «Barbed Wire», δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «μια λύση του Κυπριακού θα επιτρέψει στην Τουρκία να αποτελέσει μέρος των άνευ προηγουμένου συνεργασιών στον τομέα της ενέργειας».
Επίσης, ο Πρόεδρος της Κύπρου εξέφρασε ικανοποίηση και ευχαριστίες για την παρουσία αμερικανικών εταιρειών στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον, οι υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας, καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που τον συνοδεύουν, πραγματοποιούν επαφές με αξιωματούχους των ΗΠΑ, καθώς και με στελέχη εταιρειών στον τομέα της ενέργειας.
Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης είχε συναντήσεις με μέλη της Γερουσίας και του Κογκρέσου, ενώ συναντήθηκε με στελέχη εταιρειών στον τομέα της ενέργειας που δραστηριοποιούνται στην Κυπριακή ΑΟΖ, όπως η Noble και η ExxonMobil.
Είχε επίσης συναντήσεις με αξιωματούχους της Διεύθυνσης Ενέργειας του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης