Διεθνή

Συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Ιράν για την κρίση με το Κατάρ

Συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Ιράν για την κρίση με το Κατάρ
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας δήλωσε, ότι Ιράν και Ρωσία συμφωνούν, ότι η επίλυση της διαμάχης μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω διαλόγου.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και του Ιράν συναντήθηκαν σήμερα (9/6) για να συζητήσουν τη σύγκρουση στη Συρία και την κρίση του Κατάρ με τα γειτονικά αραβικά κράτη του Περσικού Κόλπου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Itar Tass.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Τζαβάντ Τζαρίφ συναντήθηκαν στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Αστανά.
Ο Λαβρόφ δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο, ότι «μιλήσαμε για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την διευθέτηση της κατάστασης στη Συρία και πώς αυτή η διαδικασία και οι κοινές μας προσπάθειες μπορούν να επηρεάσουν την ιστορία γύρω από το Κατάρ».
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας δήλωσε ακόμη, ότι Ιράν και Ρωσία συμφωνούν, ότι η επίλυση της διαμάχης μεταξύ του Κατάρ και των αραβικών κρατών που καθοδηγούνται από τη Σαουδική Αραβία, μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω διαλόγου.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ απευθυνόμενος στον ιρανό ομόλογό του «ο Πρόεδρος μας όπως και οι εκπρόσωποί σας έχουν πει, ότι αυτή η κρίση θα πρέπει να επιλυθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, έτσι ώστε όλες οι ανησυχίες να διαλυθούν μέσω διαλόγου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης