Επιχειρήσεις

Η Glencore «σφήνα» με 2,55 δισ. δολ. στην κινεζική Yancoal για την εξαγορά ανθρακωρυχείων της Rio Tinto

Η Glencore «σφήνα» με 2,55 δισ. δολ. στην κινεζική Yancoal για την εξαγορά ανθρακωρυχείων της Rio Tinto
Η προσφορά της Glencore ύψους 2,55 δισ. δολαρίων για την Coal & Allied είναι κατά 100 εκατ. δολ. καλύτερη από την προσφορά της κινεζικής Yancoal.
Το colpo grosso επιχειρεί η βρετανο-ελβετική εταιρεία commodities Glencore μπαίνοντας «σφήνα» στην εξαγορά ανθρακωρυχείων του μεταλλευτικού κολοσσού Rio Tinto στην Αυστραλία, καταθέτοντας μεγαλύτερη προσφορά κατά 100 εκατομμύρια δολάρια από την κινεζική Yancoal.
Συγκεκριμένα, η Glencore προσφέρει 2,55 δισ. δολάρια για την εξαγορά της θυγατρικής της Rio Tinto στην Αυστραλία Coal & Allied.
Με την εξαγορά αυτή η βρετανο-ελβετική εταιρεία θα αναλάβει μια σειρά από ορυχεία που παράγουν θερμικό άνθρακα υψηλής ποιότητας, η παραγωγή των οποίων πωλείται βάσει συμβάσεων σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στην Ιαπωνία.
Η Glencore έχει στην ιδιοκτησία της γειτονικά στην Coal & Allied ορυχεία στην περιοχή της Αυστραλίας Hunter Valley και εξέταζε από καιρό την εξαγορά της.
Η εταιρεία του Ιβάν Γκλάσενμπεργκ δήλωσε, ότι τα μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων για την εξαγορά της Coal & Allied θα προέλθουν από έσοδα από πωλήσεις άλλων ανθρακωρυχείων ύψους άνω των 1,5 δισ. δολαρίων.
Η Yancoal δεν έχει ακόμη αυξήσει τη προσφορά της, η οποία είχε γίνει αρχικώς δεκτή από την Rio Tinto νωρίτερα το 2017.
Η Glencore δήλωσε, ότι η προσφορά της έχει ισχύ δύο εβδομάδων, εκτός εάν υπάρξει δεσμευτική συμφωνία με την Coal & Allied.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης