Περιβάλλον

Συνάντηση υπουργών Περιβάλλοντος της G7 - Εναντίον όλων ο Αμερικανός Προύϊτ

tags :
Συνάντηση υπουργών Περιβάλλοντος της G7 - Εναντίον όλων ο Αμερικανός Προύϊτ
Είναι αμφίβολο αν οι επτά θα καταφέρουν να εκδώσουν ένα κοινό ανακοινωθέν στο τέλος της συνόδου
Στην Μπολόνια της Ιταλίας συναντώνται σήμερα και αύριο οι υπουργοί Περιβάλλοντος της Ομάδας των 7 (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών.
Ο Αμερικανός Σκοτ Προύιτ αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τους υπόλοιπους ομολόγους του, δέκα ημέρες αφότου ανακοινώθηκε ότι οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.
Το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής ήταν αυτό που έσπασε, για πρώτη φορά στα χρονικά, την ενότητα της G7, στη σύνοδο κορυφής της Ταορμίνα.
Εκτιμάται ότι θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο, αφού για σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη μια διαδήλωση στην Μπολόνια. "Αναμένουμε ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη. Με την απόφαση του Τραμπ, υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και έχει ανοίξει ξανά η συζήτηση", είπε ο Τζάκομο Κόσου, ένας από τους οργανωτές της συγκέντρωσης αυτής, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Οι υπουργοί των επτά χωρών θα συμμετάσχουν σε μια σειρά συζητήσεων, κεκλεισμένων των θυρών, σε ένα ξενοδοχείο λίγο έξω από την πόλη.
Μια από τις βασικές προτεραιότητες θα είναι να διαπιστώσουν αν οι ΗΠΑ έχουν να προτείνουν "συγκεκριμένα πράγματα", εξήγησε ένας εκπρόσωπος της υπουργού Περιβάλλοντος της Γερμανίας Μπάρμπαρα Χέντρικς, η οποία αναμένεται ότι θα έχει και κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Προύιτ.
Είναι αμφίβολο αν οι επτά θα καταφέρουν να εκδώσουν ένα κοινό ανακοινωθέν στο τέλος της συνόδου.
Πηγές του περιβάλλοντος του Γάλλου υπουργού Νικολά Ιλό σημείωναν ότι η θέση των Αμερικανών παραμένει ακόμη άγνωστη. Η αντιπροσωπεία της οποίας ηγείται ο Προύιτ μπορεί απλώς να εκφράσει κάποιες επιφυλάξεις σε συγκεκριμένα σημεία ή ακόμη και να μπλοκάρει εντελώς την έκδοση ανακοίνωσης.
Σε μια τέτοια περίπτωση, θα υπάρξει ένα ανακοινωθέν εκ μέρους μόνο της ιταλικής προεδρίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης