Παρενέργειες

ΔΕΗ: Κοντά στα 15 ευρώ οι πρώτες αναβαθμίσεις για τη μετοχή και έπεται συνέχεια

ΔΕΗ: Κοντά στα 15 ευρώ οι πρώτες αναβαθμίσεις για τη μετοχή και έπεται συνέχεια

Όλα τα βλέμματα των επενδυτών του ΧΑ είναι στραμμένα στην μετοχή της ΔΕΗ, η οποία χθες (13/9) αποτύπωσε την πρώτη ανοδική κίνηση μετά την καλύτερη των προσδοκιών της προσφορά της Macquarie Group Limited για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ .

Ήδη 3 αναλύσεις της AXIA, Pantelakis, Eurobank Securities έχουν αναβαθμίσει την τιμή στόχο τα 14,5-14,9 ευρώ, καθώς έχει μειωθεί δραστικά η σχέση του καθαρού χρέους της επιχείρησης προς το EBITDA στο 1,7.

Μάλιστα, η ανάλυση της Pantelakis προέβλεψε ότι σύντομα η εταιρεία θα επανέλθει σε μερισματική απόδοση για τη μετοχή, ενώ η AXIA έχει δώσει περιθώριο ανόδου μέχρι τα 18 ευρώ, συγκρίνοντας τη ΔΕΗ με τις ομοειδείς ευρωπαϊκές εταιρείες. Προφανώς και η χθεσινή ανοδική κίνηση ισορρόπησε στα 10,50 ευρώ παρά το υψηλό των 10,84 ευρώ, γιατί κάποιοι ενδεχομένως επενδυτές βρήκαν ευκαιρία ρευστοποίησης κερδών, είτε τηρούν στάση αναμονής για να δουν πόσο θα επηρεαστούν τα περιθώρια κέρδους από μια επέκταση της εκπτωτικής πολιτικής που σήμερα θα ανακοινωθεί.

Αυτό που έχει αλλάξει όμως είναι ότι η συμφωνία πώλησης για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ έχει κλείσει με ένα τίμημα, το οποίο έχει αναβαθμίσει στα 2,25 δις το 51% της θυγατρικής του ΔΕΔΔΗΕ. Η εταιρεία βάζει στο ταμείο 1,3 δισ. και σβήνει δάνειο 800 εκατ. ευρώ. Την ώρα που η κεφαλαιοποίησή της δεν είναι καλά καλά 2,5 δισ. ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης