Παρενέργειες

Στο 38% κάθεται τελικά το ποσοστό του ΕΛΑΠΕ

Στο 38% κάθεται τελικά το ποσοστό του ΕΛΑΠΕ
ΜΕΤΑ

Σε γόρδιο δεσμό εξελίσσεται η υπόθεση της εξεύρεσης κονδυλίων για την παροχή της κρατικής επιδότησης στους καταναλωτές ρεύματος που τροφοδοτούνται στη Χαμηλή Τάση, όπως έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Όσο δε ο χειμώνας πλησιάζει και οι χονδρικές τιμές σταθεροποιούνται στο δυσθεώρητο επίπεδο άνω των 200 ευρώ/MWh, τόσο μειώνονται τα κονδύλια από τις δημοπρασίες ρύπων που θα διατεθούν στον Ειδικό Λογαριασμό για τις ΑΠΕ, ώστε να έχει έστω έναν μικρό «αέρα» στο νεοσύστατο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες τα έσοδα του ΕΛΑΠΕ από τις δημοπρασίες ρύπων θα πέσουν τελικώς στο 38%. Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία ο Κώστας Σκρέκας θα καθορίζει την κατανομή των εσόδων από τις δημοπρασίες ρύπων και ο ΕΛΑΠΕ από 60% που λάμβανε μέχρι τώρα, θα πέσει στο 38%.
Έχουν προηγηθεί πληροφορίες για μείωση κατ΄αρχήν στο 50% και στη συνέχεια στο 40%. Κάθε μέρα που περνάει το ποσοστό μειώνεται αφού τα νούμερα δεν βγαίνουν και είναι βέβαιο ότι τελικώς θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό για τη στήριξη των καταναλωτών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης