Παρενέργειες

Γ. Στάσσης: Η Δ. Μακεδονία αγκαλιάζει την ενεργειακή μετάβαση

Γ. Στάσσης: Η Δ. Μακεδονία αγκαλιάζει την ενεργειακή μετάβαση
O κ. Στάσσης σημείωσε ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια η ΔΕΗ εφαρμόζει μια νέα στρατηγική που έχει στο επίκεντρό της την ενεργειακή μετάβαση και υλοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα απανθρακοποίησης – απολιγνιτοποίησης ολόκληρης της Ευρώπης

Θετικά αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Δ. Μακεδονίας και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ το πρόγραμμα μετάβασης της επιχείρησης και την απολιγνιτοποίηση. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γ. Στάσσης μιλώντας σήμερα στο διαδικτυακό Sustainable Future Summit του Politico.

O κ. Στάσσης σημείωσε ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια η ΔΕΗ εφαρμόζει μια νέα στρατηγική που έχει στο επίκεντρό της την ενεργειακή μετάβαση και υλοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα απανθρακοποίησης – απολιγνιτοποίησης ολόκληρης της Ευρώπης.

Διαβεβαίωσε ότι η ΔΕΗ δεν αποχωρεί από τη Δ. Μακεδονία αλλά αλλάζει τις δραστηριότητές της υλοποιώντας ένα τεράστιο πρόγραμμα ανάπτυξης ΑΠΕ, σχεδιάζει προγράμματα διαχείρισης απορριμμάτων , αποθήκευσης ενέργειας, στροφής στα σύγχρονα πράσινα καύσιμα ενώ παράλληλα επανεκπαιδεύει τους ανθρώπους της και δίνει κίνητρα αποχώρησης στους εργαζόμενους της που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.

«Έχουμε πολύ καλή αποδοχή στα σχέδιά μας και οι πολίτες της Δ. Μακεδονίας αντιμετωπίζουν θετικά την ενεργειακή μετάβαση» κατέληξε ο κ Στάσσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης