Τελευταία Νέα
Παρενέργειες

Mytilineos: Στα 25,6 e ανεβάζει την τιμή - στόχο η Eurobank Equities

Mytilineos: Στα 25,6 e ανεβάζει την τιμή - στόχο η Eurobank Equities
Tο report της Eurobank που τοποθετεί τη MYTILINEOS ως TOP PICK και αυξάνει την Τιμή-Στόχο στα €25,6. Ο αναλυτής σχολιάζει ότι η αγορά, λόγω του ότι πλέον βρίσκεται σε κάμψη, αγνοεί χαρακτηριστικά τα σημάδια που προδίδουν ότι η εταιρεία αλλάζει επίπεδο. Ως εκ τούτου αναμένει σημαντική διόρθωση της μετοχής της εταιρείας, προς τα πάνω, προβλέποντας upside κοντά στο 90% για το επόμενο έτος.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για το Q3, ανεβάζει ακόμα περισσότερο (αύξηση άνω του 15%) την εκτίμησή του για την κερδοφορία της Εταιρείας την επόμενη τριετία, που σε επίπεδο EBITDA την εκτιμά στα €687εκάτ. το 2022, στα €721εκάτ. το 2023 και €806εκάτ. το 2024. Ταυτόχρονα, αναμένεται και τεράστια κεφαλαιακή απόδοση για τους μετόχους της MYTILINEOS, καθώς προβλέπουν ότι η τιμή της μετοχής θα μπορούσε ακόμα και να διπλασιαστεί από τα σημερινά επίπεδα.

Ο αναλυτής της ERB βλέπει τη MYTILINEOS να αναδεικνύεται σήμερα σε ένα «Πράσινο» παίκτη, καθώς υπολογίζει ότι το 70% της κερδοφορίας του 2025 θα προέρχεται από «Πράσινες πηγές».

Το report της EUROBANK εστιάζει στην ταυτόχρονη ενίσχυση της κερδοφορίας και των δύο πυλώνων της MYTILINEOS, αυτόν της Ενέργειας και αυτόν της Μεταλλουργίας. Ιδιαίτερα για τον πρώτο, εκτιμάται ότι οι επενδύσεις της MYTILINEOS σε ΑΠΕ αναμένεται να αρχίσουν να αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο για το σύνολο της κερδοφορίας της εταιρείας, ήδη από το 3ο τρίμηνο του 2022.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης