Πετρέλαιο

ΕΙΑ: Mειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Πόσο μειώθηκε η ζήτησης και παραγωγή καυσίμων το 2020

ΕΙΑ: Mειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Πόσο μειώθηκε η ζήτησης και παραγωγή καυσίμων το 2020
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως 1 Ιανουαρίου

 

Σχετικά Άρθρα
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν απότομα την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα καυσίμων αυξήθηκαν, δήλωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ την Τετάρτη 7/1/2021 ενώ το 2020 ολοκληρώθηκε με απότομη πτώση της συνολικής ζήτησης λόγω της πανδημίας.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως 1 Ιανουαρίου σε 485,5 εκατομμύρια βαρέλια, η μεγαλύτερη πτώση τους από τον Αύγουστο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών για υποχώρηση 2,1 εκατομμυρίων βαρελιών. Η μείωση των αποθεμάτων είναι χαρακτηριστική στο τέλος του έτους, όταν οι εταιρείες ενέργειας αφαιρούν βαρέλια από το χώρο αποθήκευσης για να αποφύγουν τους μεγάλους φόρους.
Συνολικά, το 2020 οι Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσαν μεγάλη μείωση της παραγωγής αργού και της ζήτησης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Κατά τη διάρκεια του έτους, η παραγωγή μειώθηκε στα 11 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από 12,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την ΕΙΑ.

Ζήτηση

Η ζήτηση καυσίμων υποχώρησε επίσης. Συνολικά, η βενζίνη, ενδεικτική της ζήτησης, μειώθηκε κατά 8,5% στα 7,4 εκατομμύρια bpd.
Συνολικά, το παρεχόμενο προϊόν μειώθηκε κατά 12% το χρόνο και η κατανάλωση αεροπορικών μειώθηκε κατά 43%. «Η ιστορία για τους επόμενους μήνες θα είναι πόσο γρήγορα η ζήτηση θα ανακάμψει υπό το φως της διάθεσης των εμβολίων», δήλωσε ο Andrew Lipow, πρόεδρος της Lipow Oil Associates στο Χιούστον.

Βενζίνη

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,5 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, η μεγαλύτερη αύξηση από τον Απρίλιο, ανέφερε η ΕΙΑ, ξεπερνώντας τις προσδφοκίες για αύξηση 1,5 εκατομμυρίου βαρελιών.
Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 6,4 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για αύξηση 2,3 εκατομμυρίων βαρελιών.
Οι ροές αργού στα διυλιστήρια αυξήθηκαν κατά 89.000 bpd την εβδομάδα, με τα ποσοστά χρήσης να αυξάνονται 1,3 ποσοστιαίες μονάδες στο 80,7% της χωρητικότητας, το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο. «Έχουμε καταναλώσει πολύ αργό πετρέλαιο για να φτιάξουμε πολλά προϊόντα και δεν υπάρχει ζήτηση για το προϊόν», δήλωσε ο Bob Yawger, διευθυντής ενεργειακών συμβολαίων στη Mizuho της Νέας Υόρκης. Οι τιμές του πετρελαίου ήταν σε μεγάλο βαθμό σταθερές μετά τα στοιχεία. Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 41 σεντς στα 50,33 δολ. το βαρέλι ενώ το Brent αυξήθηκε 64 σεντς, ή 1,2%, στα 54,24 $ το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης