Χρηματιστήριο & Αγορές

Η J.P. Morgan αναβάθμισε την Exxon για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια - Στα 56 δολ. η τιμή - στόχος

Η J.P. Morgan αναβάθμισε την Exxon για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια - Στα 56 δολ. η τιμή - στόχος

Ψήφος εμπιστοσύνης και από την Morgan Stanley

 

Σχετικά Άρθρα
Οι αναλυτές της J.P. Morgan αναβάθμισαν την Τετάρτη 13/1/2021 την μετοχή της Exxon Mobil σε «overweight», την πρώτη σύσταση «αγοράς» για την πετρελαιοβιομηχανία σε επτά χρόνια, εκτιμώντας ότι οι περικοπές στις κεφαλαιουχικές δαπάνες την οδήγησαν σε καλό δρόμο για μια ισχυρότερη απόδοση.

Σύμφωνα με το Reuters ο αναλυτής Phil Gresh, με βαθμολογία πέντε για την ακρίβεια των εκτιμήσεων του, επαίνεσε την υπόσχεση της Exxon να περιορίσει το capex στα 20 δισεκατομμύρια $ στα 25 δισεκατομμύρια $ έως το 2025 και αύξησε την τιμή-στόχο για την μετοχή σε 56 $, (από 50 $ ) πάνω από την τιμή κλεισίματος της Τρίτης των 47,87 $.
Σε σημείωμα προς τους πελάτες, ο Gresh και οι συνάδελφοί του δήλωσαν επίσης ότι η εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα της Exxon να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της αγοράς για κέρδη έχει πλέον αυξηθεί μετά από μια σειρά απογοητευτικών αποτελεσμάτων τα τελευταία χρόνια.

Exxon και Chevron

Η Morgan Stanley τη Δευτέρα αναβάθμισε την Exxon σε overweight από equal-weight, επισημαίνοντας ότι προτιμά την εταιρεία από τη Chevron Corp για το 2021.
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον υποβιβασμό της Exxon στα τέλη του περασμένου έτους από τον Dow Jones Industrials Index.
Η Chevron εξακολουθεί να αποτελεί μέλος του δείκτη. «Πιστεύουμε ότι η βελτιωμένη διαφάνεια, οι ενέργειες μείωσης του κόστους και η αυξημένη πίεση των επενδυτών θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν για να ωθήσουν την XOM να παρουσιάσει πιο συνεπή αποτελέσματα», επεσήμανε η ομάδα της JPM.
Ο Gresh εκτιμά επίσης ότι η επιθετική προσέγγιση της εταιρείας στα κεφάλαια και τα λειτουργικά έξοδα, ενισχυμένη με την ανάκαμψη των κατάντη αγορών και των χημικών προϊόντων, θα της επιτρέψει να καλύψει το μέρισμα της με τις τιμές του αργού Brent στα $ 50.
Μετά από την πτώση τον Φεβρουάριο λόγω της κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοϊός και η αντιπαράθεση μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας, το Brent άγγιξε την Τετάρτη τα 57 δολάρια. «Πιστεύουμε ότι η απόδοση μερίσματος >7% είναι πιο ασφαλής και η αποτίμηση είναι πιο λογική», ανέφερε η J.P. Morgan.
Οι μετοχές της Exxon σημείωσαν άνοδο 0,8% στα 48,27 $ πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης