Χρηματιστήριο & Αγορές

Απώλειες στη Wall Street – 189 μονάδες έχασε ο Dow – Πτώση 2% για το πετρέλαιο

Απώλειες στη Wall Street – 189 μονάδες έχασε ο Dow – Πτώση 2% για το πετρέλαιο
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,71% στις 371,62 μονάδες

 

Απώλειες στη Wall Street την M. Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα και την έντονη κερδοφορία του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon.

Ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε περίπου 189 μονάδες ή 0,53% στις 33.879 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,72% στις 4.181 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,71% στις 371,62 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,85% στις 13.962 μονάδες.

Η Amazon, η τελευταία από τις εταιρείες τεχνολογίας της Wall Street που δημοσίευσε αποτελέσματα, ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο. Η εταιρεία που εδρεύει στο Σιάτλ ανακοίνωσε ότι τα κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν στα 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια και οι πωλήσεις Ιανουαρίου-Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 44% στα 108 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street με την εταιρεία να κερδίζει 15,79 $ ανά μετοχή έναντι εκτίμησης 9,54 $.

Τα αποτελέσματα της Amazon έδειξαν ότι η ζήτηση παρέμεινε ισχυρή για τη μαζική διαδικτυακή επιχείρηση λιανικής, ακόμη και όταν η οικονομία άρχισε να ανοίγει. Οι μετοχές αυξήθηκαν 0,5%.

Το Twitter, εν τω μεταξύ, κινήθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση στα αποτελέσματα αύξησης των χρηστών και στην ανακοίνωση εσόδων του δευτέρου τριμήνου, που υπολείπεται των προβλέψεων των αναλυτών. Η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ανακοίνωσε ότι οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες ανήλθαν σε 199 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια των τριών μηνών που έληξαν στις 31 Μαρτίου και ανέφεραν κέρδη ανά μετοχή 16 σεντ. Το Twitter υποχώρησε 14%.

Η Apple δέχτηκε πιέσεις αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι το App Store της εταιρείας παραβίαζε τους κανόνες ανταγωνισμού. Οι μετοχές μειώθηκαν 0,7%.

Οι Exxon Mobil και Chevron διαπραγματεύτηκαν χαμηλότερα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Οι μετοχές της Chevron υποχώρησαν αφού το τριμηνιαίο EPS απέτυχε να υπερβεί τις προσδοκίες.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή, καθώς οι ανησυχίες για ευρύτερα lockdowns στην Ινδία και τη Βραζιλία για τον περιορισμό της πανδημίας Covid-19 αντιστάθμισαν μια ανοδική προοπτική για τη ζήτηση καυσίμων και την οικονομική ανάκαμψη του καλοκαιριού.

Το Brent υποχώρησε 1,90%, στα 67,26 δολάρια το βαρέλι. Το αργό  West Texas Intermediate υποχώρησε 2,31% στα 63,50 $ ανά βαρέλι.

"Η ανάκαμψη της ζήτησης μετά το COVID-19 εξακολουθεί να είναι άνιση και η άνοδος των κρουσμάτων στην Ινδία χρησιμεύει ως έγκαιρη υπενθύμιση ότι κάθε ράλι στα 70 δολάρια είναι πολύ πρόωρο", ανέφεραν αναλυτές της Energy Aspects.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης