Χρηματιστήριο & Αγορές

Μεγάλου στο CNBC: Άνω του 4% η ανάπτυξη το 2021 και τα επόμενα χρόνια - Οι στόχοι της Πειραιώς

Μεγάλου στο CNBC: Άνω του 4% η ανάπτυξη το 2021 και τα επόμενα χρόνια - Οι στόχοι της Πειραιώς
Η βελτίωση στην κερδοφορία και η εξυγίανση των ισολογισμών θα μας επιτρέψει να φέρουμε τα αποτελέσματα που έχουμε υποσχεθεί στους επενδυτές και στην αγορά, υπογράμμισε ο κ. Μεγάλου
Eτήσιο ρυθμό ανάπτυξης άνω του 4% από το 2021 και για τα επόμενα χρόνια θα επιτύχει η χώρα, με τη συμβολή και του τουρισμού ήδη από φέτος, εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, σε συνέντευξή του στο CNBC με αφορμή την πρόσφατη επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,4 δισ. ευρώ που πραγματοποίησε η Τράπεζα Πειραιώς.
Ο κ. Μεγάλου επισήμανε ότι μια σειρά από θετικοί παράγοντες συνηγορούν προς την επίτευξη ισχυρής ανάπτυξης: πρώτον, η πρόσφατη και μη αναμενόμενη αναβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης S&P με θετικό outlook για την οικονομία, δεύτερον, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής που αποτυπώνει τις προσδοκίες για το επόμενο διάστημα και τρίτον, το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει εκπονήσει ένα φιλόδοξο αλλά πολύ στοχευμένο σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, οι οποίοι φθάνουν τα 75 δισ. ευρώ.

Η Ελλάδα έχει επιτύχει την τελευταία διετία υψηλό ρυθμό απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων ώστε υλοποιώντας το σχεδιασμό της, θα έχει την ευκαιρία να διοχετεύσει πόρους σε τομείς όπως η ψηφιακή, η πράσινη οικονομία, οι εξαγορές και συγχωνεύσεις, ανέφερε ο κ. Μεγάλου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης