Χρηματιστήριο & Αγορές

Fitch: Αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα των ελληνικών τραπεζών - Τι αναφέρει για Πειραιώς και Alpha

Fitch: Αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα των ελληνικών τραπεζών - Τι αναφέρει για Πειραιώς και Alpha
Η βελτίωση των ισολογισμών των ελληνικών τραπεζών αποτυπώνεται στις αντίστοιχες αξιολογήσεις του αμερικανικού οίκου Fitch Ratings
Έπειτα από χρόνια αβεβαιότητας, ισχυρής μεταβλητότητας και διαχειριστικών προκλήσεων που αφορούσαν κυρίως τον μεγάλο όγκο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, κληρονομιά της κρίσης χρέους που ταλάνισε επί πολλά έτη την ελληνική οικονομία, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα και Eurobank κατόρθωσαν να παρουσιάσουν ουσιαστική πρόοδο σε ό,τι αφορά την εξυγίανση των ισολογισμών τους και τη βελτίωση των περιουσιακών στοιχείων που έχουν εγγράψει στο ενεργητικό τους.
Αυτή η βελτίωση αποτυπώνεται στις αντίστοιχες αξιολογήσεις του αμερικανικού οίκου Fitch Ratings, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βοήθεια που παρείχε στον ελληνικό τραπεζικό τομέα το πρόγραμμα «Ηρακλής». 

Αναβάθμιση Πειραιώς σε «CCC+» - Μείωση του ρίσκου λόγω της ΑΜΚ 
 
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch προχώρησε σήμερα 7 Μαΐου στην αναβάθμιση της αξιολόγησης της Τράπεζας Πειραιώς σε «CCC+».
Οι αξιολογήσεις της τράπεζας αντικατοπτρίζουν, σε μεγάλο βαθμό, την αδύναμη, αν και βελτιωμένη, ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων της, καθώς και την πολύ υψηλή κεφαλαιακή επιβάρυνση.
Η εκτίμησή της Fitch για την ποιότητα του ενεργητικού και την κεφαλαιοποίηση της Πειραιώς λαμβάνει υπόψη δύο τις μεγάλες τιτλοποιήσεις δανείων NPEs (Phoenix και Vega), οι οποίες γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ηρακλής» (περίπου 6,7 δισεκατομμύρια ευρώ NPEs).
Ο δείκτης NPEs της Πειραιώς ήταν 45,3% στα τέλη του 2020 - ο υψηλότερος μεταξύ των μεγάλων ελληνικών τραπεζών.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης