Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Powell: Έτοιμοι για tapering - Ισχυρή ανάκαμψη στο β' έξάμηνο - Ανοιχτή η αύξηση επιτοκίων το 2022

Powell: Έτοιμοι για tapering - Ισχυρή ανάκαμψη στο β' έξάμηνο - Ανοιχτή η αύξηση επιτοκίων το 2022
Στα επίπεδα των 4.400 μονάδων ο S&P
Ισχυρή ανάκαμψη στην αμερικανική οικονομία ανέφερε ο επικεφαλής της FED και για το β'εξάμηνο του 2021, χαρακτηρίζοντας δυνατή την αγορά εργασίας και αναθεωρώντας τον πληθωρισμό στο 4,2% για το 2021 με αναμενόμενη πτώση στο 2,2% το 2022 και 2,2% το 2023.
Άφησε να εννοηθεί ότι οι προϋποθέσεις για το tapering έχουν επιτευχθεί και προέβλεψε ότι αυτό θα τελειώσει στα μέσα του 2022.
Οι αυξήσεις των επιτοκίων μπορεί να ξεκινήσουν και μέσα στο 2022.

Αναλυτικά

Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η Federal Reserves (Fed), στη σύνοδο της 22ας Σεπτεμβρίου, στο τρέχον εύρος του 0,0% - 0,25%, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η αύξησή τους μπορεί να έλθει νωρίτερα από το αναμενόμενο.
Βασικός παράγοντας θα αποτελέσει η προοπτική της αμερικανικής οικονομίας μέσα στο 2021.
Παράλληλα, οι αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής τράπεζας επεσήμαναν ότι θα αρχίσουν να αίρουν τα μέτρα στήριξης που παρείχαν για την αντιμετώπιση των συνεπειών που προκάλεσε η πανδημική κρίση στην οικονομική δραστηριότητα πολύ σύντομα…
Ωστόσο, δεν δόθηκε ούτε ορίστηκε ακριβές χρονικό περιθώριο ή συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα συμβεί το πολυαναμενόμενο tapering, δηλαδή η μείωση της ποσοτικής χαλάρωσης (QE).
Σύμφωνα με τη FOMC, την Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς της Fed, αν η πρόοδος που σημειώνεται στην πραγματική οικονομία συνεχιστεί, o ρυθμός αγοράς περιουσιακών στοιχείων θα μειωθεί.

Περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/589836/fed-ametavlita-ta-epitokia-syntoma-i-stadiaki-arsi-ton-metron-stiriksis-kai-i-meiosi-tou-qe

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης