Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Ο Ελλάκτωρ καταδικάζεται από ομάδες συμφερόντων που δρουν στο εσωτερικό

Ο Ελλάκτωρ καταδικάζεται από ομάδες συμφερόντων που δρουν στο εσωτερικό
Με εγγυητικές σχεδόν 840 εκατ ο Ελλάκτωρ βρίσκεται σε ομηρία διαρκείας και το σημαντικότερο παρά την αύξηση κεφαλαίου δεν βελτιώθηκε η φερεγγυότητα του ομίλου ως προς το τραπεζικό σύστημα
Τα όσα διαδραματίζονται το έσχατο διάστημα στον Ελλάκτωρ αποτελούν πρωτοφανείς εξελίξεις καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν δύο πυλώνες ανομίας.
Από την μια οι ομάδες συμφερόντων που δρουν στο εσωτερικό και πλήττουν την εικόνα του Ελλάκτωρ στην αγορά και από την άλλη η πλήρης αδιαφάνεια ως προς τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης με την προσβλητική απομόνωση μετόχου που κατέχει το 30% του Ελλάκτωρ.

Όλα αυτά είναι γνωστά και αντιληπτά πλέον και από το τραπεζικό σύστημα το οποίο παρά την αύξηση κεφαλαίου 120,5 εκατ ευρώ δεν δανείζουν τον Ελλάκτωρ και ούτε παρέχουν νέες εγγυητικές μόνο εάν λήξουν οι παλαιές προβαίνουν σε κάποιες οριακές ανανεώσεις.
Με εγγυητικές σχεδόν 840 εκατ ο Ελλάκτωρ βρίσκεται σε ομηρία διαρκείας και το σημαντικότερο παρά την αύξηση κεφαλαίου δεν βελτιώθηκε η φερεγγυότητα του ομίλου ως προς το τραπεζικό σύστημα.
Η Εθνική τράπεζα π.χ. δεν δανείζει... και δεν είναι η μόνη τράπεζα που δεν... δανείζει.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης