Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Moderna και Powell έριξαν κατά -1,9% τη Wall - Έρχεται αντιπληθωριστική πολιτική, τα τεχνικά επίπεδα

Moderna και Powell έριξαν κατά -1,9% τη Wall - Έρχεται αντιπληθωριστική πολιτική, τα τεχνικά επίπεδα
Αρνητικό κλίμα στη Wall μετά τις προειδοποιήσεις του CEO της Moderna και τις αντιπληθωριστικές κατευθύνσεις Powell στην Γερουσία
Σχετικά Άρθρα
Σε αρνητικό κλίμα κινήθηκε και έκλεισε τελικά η Wall Street σήμερα, τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου 2021, στον απόηχο των προειδοποιήσεων του επικεφαλής της Moderna, Stéphane Bancel ότι τα εμβόλια που κυκλοφορούν ήδη κατά της Covid-19 ενδεχομένως να είναι λιγότερο αποτελεσματικά κατά της νέας μετάλλαξης Omicron του κορωνοϊού που έχει ήδη εντοπιστεί σε πολλές χώρες.
«Δεν υπάρχει περίπτωση, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων να είναι στα ίδια επίπεδα που είχαμε με τη Delta.
Θα υπάρξει μια σημαντική μείωση της αποτελεσματικότητας τους.
Δεν ξέρω ακριβώς πόσο αλλά όλοι οι επιστήμονες, με τους οποίους έχω μιλήσει, μου λένε ότι δεν θα είναι καλά τα πράγματα» αναφέρει σε δηλώσεις του στους Financial Times o Bancel.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Federal Reserve J. Powell, σημείωσε ότι η εμφάνιση της νέας μετάλλαξης δημιουργεί καθοδικούς κινδύνους στην οικονομία και ενισχύει την αβεβαιότητα όσον αφορά τις προοπτικές του πληθωρισμού, που δεν θα είναι «προσωρινός», όπως είπε.
«Η αύξηση της ανησυχίας για τον ιό μπορεί να μειώσει την προθυμία των ανθρώπων να δουλέψουν στο γραφείο τους, κάτι που θα μπορούσε να επιβραδύνει την πρόοδο στην αγορά εργασίας και να εντείνει τις διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες», αναφέρει ο Powell σε δηλώσεις του στην Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Αυξανόμενα ρίσκα για τον πληθωρισμό ανέφερε ο Jerome Powell μιλώντας στην Γερουσία και συμπλήρωσε ότι μπορεί να επιταχυνθεί το tapering.
Η σταθεροποίηση του πληθωρισμού στα υψηλά επίπεδα δείχνει τώρα πιο πίθανη ανέφερε ο τραπεζίτης της FED.
Στην ίδια κατεύθυνση, για μέτρα που αν χρειασθεί για τον πληθωρισμό θα πρέπει να ληφθούν, κινήθηκε και ο Olaf Scholz, νέος Γερμανός Καγκελάριος.

Σε αυτό το κλίμα οι βασικοί δείκτες στη Wall Street έκλεισαν πτωτικά:

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση -1,86% στις 34.483,72 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί -1,90% στις 4.567 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση -1,55% στις 15.537,7 μονάδες και ο NASDAQ 100 στις 16.226 μονάδες.

Κατρακύλα 21% για το πετρέλαιο τον Νοέμβριο

Χαμηλό οκταμήνου σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου στην μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Μάρτιο του 2020 τον Νοέμβριο, δοθέντων των παραπάνω δεδομένων αναφορικά με την μετάλλαξη Omicron, τις δηλώσεις του CEO της  Moderna και του επικεφαλής της Fed J. Powell

Tο συμβόλαιο αργού παραδόσεως Ιανουαρίου κατρακύλησε σήμερα 3,77 δολ. ή 4,5% και έκλεισε στα 66,77 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Συνολικά, οι τιμές έχασαν σχεδόν 21% για τον Νοέμβριο καθώς η εμφάνιση του νέου στελέχους του κορωνοϊού αναζωπύρωσε τους φόβους για επιστροφή των lockdowns με ολέθριες συνέπειες στην οικονομία και την ζήτηση.


Οι τεχνικές αντιστάσεις του S&P σύμφωνα με την Credit Suisse

H πρώτη στήριξη βρίσκεται λίγο χαμηλότερα από το τρέχον κλείσιμο στις 4.566 μονάδες, όπου ολοκληρώνεται η διόρθωση τάξης του 38% από την ανοδική κίνηση Οκτωβρίου - Νοεμβρίου.
Η δεύτερη είναι στις 4.522 που είναι ο κινητός μέσος όρος των 63 ημερών και αν κρατήσει θα δώσει εφαλτήριο για ανάκαμψη προς τις 4.750 μονάδες.

1_80.JPG
2_89.JPG
 
Ο NASDAQ 100   έχει την στήριξή του στην περιοχή των 15.900/15.850 μονάδων.


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης