Χρηματιστήριο & Αγορές

Άνοδος +1,82% σε DOW και 1,42% στον S&P παρά την ανησυχία από το κρούσμα της Omicron

Άνοδος +1,82% σε DOW και 1,42% στον S&P παρά την ανησυχία από το κρούσμα της Omicron
Η αβεβαιότητα και η ανηχυσία από το πρώτο κρούσμα της νέας μετάλλαξης, δεν φαίνεται να επηρέασε την Wall
Με θετικό πρόσημο σε όλους τους βασικούς δείκτες κλείνει την σημερινή ημέρα 2/12 η Wall Street, παρά την αβεβαιότητα  και την παγκόσμια ανησυχία της μετάλλαξης Omicron στην αμερικανική και στην παγκόσμια οικονομία, αλλά και την αυστηροποίηση των ταξιδιών όρων που επιβάλλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ. 
Το ρημπάουντ δείχνει και την δυναμική της διατήρησης της bull market παρά την Omicron και τις αντιπληθωριστικές προειδοποιήσεις Powell.

O S&P κράτησε τις 4.520 μονάδες, από τα πεδία στήριξης του ΚΜΟ των 63 ημερών και έκανε ρημπάουντ στις 4.580, δείχνοντας μια πολύ καλή τεχνική εικόνα.
Το πετρέλαιο ανέκαμψε ελαφρά στα 70,18 δολάρια /βαρέλι  +1,9% και το crude στα 67 δολ +2,3%.

Η κυβέρνηση του προέδρου Biden αντέδρασε στον εντοπισμό κρούσματος της μετάλλαξης Omicron στην Καλιφόρνια καλώντας τις επιχειρήσεις να εντείνουν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των εργαζομένων τους, μολονότι μια αντίστοιχη εντολή από πλευράς ομοσπονδιακής κυβέρνησης έχει «παγώσει» από την ομοσπονδιακή Δικαιοσύνη μέχρι νεωτέρας.

Ο Λευκός Οίκος επέβαλε εκ νέου αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς, απαιτώντας από επιβάτες οι οποίοι εισέρχονται στις ΗΠΑ να έχουν πραγματοποιήσει τεστ μέσα στο προηγούμενο 24ωρο.
Οι επενδυτές αναμένουν περισσότερα στοιχεία για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, κυρίως τη μεταδοτικότητά της, αλλά και το κατά πόσον μπορεί να ξεπερνά την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια.
Η πιθανότητα, επίσης, η Fed να απομειώσει το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων της ταχύτερα του αναμενομένου βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Οι αμερικανοί κοινοβουλευτικοί έχουν προθεσμία ως αύριο 3/12 για να συνεννοηθούν για τον νέο νόμο για τα δημοσιονομικά, αν θέλουν να αποφύγουν την παράλυση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, το διαβόητο shutdown, που θα έθετε εκατομμύρια δημόσιους λειτουργούς σε τεχνική ανεργία.
Υπουργεία, εθνικά πάρκα, μουσεία, μια πλειάδα οργανισμών θα αντιμετωπίσει παράλυση στην περίπτωση αυτή.

Το shutdown του χειμώνα του 2018, το μακρότερο στην ιστορία, έπληξε μεταξύ άλλων τον έλεγχο των αποσκευών στα αεροδρόμια.
Παρά τις κομματικές αντιπαραθέσεις τους, οι περισσότεροι αιρετοί στο Κογκρέσο, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι, θέλουν να αποφευχθεί ο κίνδυνος να ενσκήψει χάος ενόψει των εορτών του τέλους της χρονιάς.
Όμως ολιγομελής ομάδα Ρεπουμπλικάνων βουλευτών, στην πλειονότητά τους προσκείμενων στον Trump αρνείται να εγκρίνει το σχέδιο του προσωρινού προϋπολογισμού, επιχειρηματολογώντας πως θα επιτρέψει να χρηματοδοτηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων κατά της COVID-19 των μεγάλων επιχειρήσεων στη χώρα, στον οποίο εναντιώνονται.
Το shutdown θα στοίχιζε στην αμερικανική οικονομία 6 δισεκατομμύρια δολάρια αν διαρκούσε μια εβδομάδα, εκτίμησε έτσι σε σημείωμά του το ινστιτούτο Oxford Economics.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε +1,82% στις 34.639 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε άνοδο +1,42% στις 4.577 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq κέρδισε  +0,83% στις 15.381 μονάδες

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης