Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Ισχυρή άνοδος στη Wall, 646,95 μονάδες κέρδισε o Dow (+1,87%) - Στο +1,17% ο S&P 4.591 μονάδες

Ισχυρή άνοδος στη Wall, 646,95 μονάδες κέρδισε o Dow (+1,87%) - Στο +1,17% ο S&P 4.591 μονάδες
Άλμα στη Wall Street

Σε ανοδικό έδαφος έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street καταγράφοντας κέρδη στο πρώτο κλείσιμο της εβδομάδας, με τον βιομηχανικό Dow Jones να κερδίζει σχεδόν 650 μονάδες καθώς αμβλύνονται οι ανησυχίες για τη μετάλλαξη Omicron του κορωνοϊού που οδήγησαν την αμερικανική αγορά σε βαριές απώλειες την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι δείκτες ταλαντεύτηκαν σοβαρά την προηγούμενη εβδομάδα εν τω μέσω της έντονης ανησυχίας που δημιούργησε η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που πλέον έχει πια εντοπιστεί σε δεκάδες χώρες.
Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε 0,9%, ο S&P 500 έχασε 1,2%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite έκλεισε την εβδομάδα με συνολικές απώλειες 2,6%.

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, ο Δρ Anthony Fauci μιλώντας στο CNN σημείωσε ότι οι πρώτες ενδείξεις για τη διασπορά της μετάλλαξης Omicron δείχνουν ότι ενδεχομένως να είναι λιγότερη επικίνδυνη από το προηγούμενο στέλεχος Delta.

Όπως σημείωσε, αν και οι αναφορές από τη Νότια Αφρική δείχνουν ότι ο ιός έχει μεγάλη διασπορά, οι νοσηλείες δεν αυξάνονται στον ίδιο βαθμό.
"Παρότι είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα, (η μετάλλαξη) δεν μοιάζει να προκαλεί (νόσηση) με υψηλό βαθμό βαρύτητας", συνέχισε.
"Μέχρι τώρα, οι ενδείξεις για τη σοβαρότητα είναι λιγάκι ενθαρρυντικές", επισήμανε.
Πως μεταφράζονται όλα τα παραπάνω στο ταμπλό;

O δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +1,87% στις 35.227 μονάδες
O δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε +1,17% στις 4.591 μονάδες
O δείκτης Nasdaq κατέγραψε κέρδη +0,93% στις 15.225 μονάδες.

Πιέσεις στις αγορές της Ασίας

Στο κόκκινο διαπραγματεύτηκαν οι αγορές της Ασίας, με τη μετοχή του κινεζικού κολοσσού ακινήτων Evergrande να υποχωρεί 20%, καθώς θα αφαιρεθεί από τον δείκτη China Enterprises.
Βουτιά -20% για την μετοχή του κινεζικού κολοσσού Evergrande, καθώς βρίσκεται για τρίτη φορά στο χείλος της χρεοκοπίας.
O κινεζικός κολοσσός δεσμεύτηκε να «εμπλακεί ενεργά» με offshore πιστωτές για να διαμορφώσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης