Χρηματιστήριο & Αγορές

Deutsche Bank για ελληνικές τράπεζες: Μεταμόρφωση... Καμία ανησυχία για κεφάλαια και ποιότητα ενεργητικού

Deutsche Bank για ελληνικές τράπεζες: Μεταμόρφωση... Καμία ανησυχία για κεφάλαια και ποιότητα ενεργητικού
Οι φόβοι για τα κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών έχουν πλέον ως επί το πλείστον τελειώσει, σύμφωνα με την Deutsche Bank
Με τον τίτλο "Metamorphosis" η Deutsche Bank αναλύει εκτενώς την πορεία των ελληνικών τραπεζών, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχουν πλέον ανησυχίες για τα κεφάλαια και την ποιότητα ενεργητικού, με την εστίαση να μετατοπίζεται στην κερδοφορία.

Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται τώρα στη μέση μιας μεταβατικής περιόδου, όπου μπορεί να εξακολουθούν να ασχολούνται με την ζημιογόνα κληρονομιά της κρίσης, αλλά η εστίαση αρχίζει να μετατοπίζεται προς την κερδοφορία.

Συνολικά όμως, η Deutsche Bank πιστεύει ότι οι φόβοι για τα κεφάλαια έχουν πλέον ως επί το πλείστον τελειώσει, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι οι υπόλοιπες προσπάθειες εκκαθάρισης των ισολογισμών είναι απίθανο να επιβαρύνουν σημαντικά τον κλάδο και τα κεφάλαια του.
Ετσι, το μειούμενο κόστος του κινδύνου, με σαφή σύγκλιση μεταξύ όλων των τραπεζών έως το 2023-24, σε συνδυασμό με τον θετικό αντίκτυπο στον δανεισμό που προέρχεται από την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, είναι οι κύριοι παράγοντες που στηρίζουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας.

Διαβάστε ΕΔΩ  τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης