Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: 339 μονάδες έχασε ο Dow, απώλειες 0,97% για τον S&P και 1,15% για τον Nasdaq

Wall Street: 339 μονάδες έχασε ο Dow, απώλειες 0,97% για τον S&P και 1,15% για τον Nasdaq
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,65% στις 490,78 μονάδες
Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί εν μέσω αυξημένων αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.


Ο Dow Jones υποχώρησε περίπου 339 μονάδες ή 0,96% στις 35,029 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,97% στις 4,532 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,65% στις 490,78 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,15% στις 14,340 μονάδες.

Οι αυξημένες αποδόσεις των ομολόγων μαστίζουν την αγορά φέτος, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την πιθανότητα πιο επιθετικής κίνησης από την Federal Reserve.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ξεπέρασε το 1,9% νωρίτερα την Τετάρτη, το υψηλότερο επίπεδό από τον Δεκέμβριο του 2019. Το 10ετές επιτόκιο ξεκίνησε το έτος γύρω στο 1,5%.

Οι μετοχές υποχώρησαν παρά τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα. Η Bank of America ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της αγοράς καθώς ανακοίνωσε αποθεματικά για ζημίες δανείων που σχετίζονται με την πανδημία. Οι μετοχές ανέκαμψαν ελαφρά, μια μέρα μετά από υποχώρηση 3,4%.
Οι υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, ωστόσο, ήταν στο κόκκινο.
Η Morgan Stanley είδε τη μετοχή της να αυξάνεται κατά 2%, αφού τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου της τράπεζας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Σημείωσε επίσης άλμα 13% στα έσοδα από συναλλαγές μετοχών. Οι μετοχές της Procter & Gamble ενισχύθηκαν 3,8% αφού ο καταναλωτικός γίγαντας ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα δεύτερου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.
Η εταιρεία αύξησε τις προοπτικές της για αύξηση των πωλήσεων. «Ο υψηλότερος πληθωρισμός έχει εγείρει ανησυχίες για το κόστος των εισροών για πολλές εταιρείες. Δεδομένου ότι τα περιθώρια κέρδους [της Procter & Gamble] ήταν καλά, αυτό έχει ανακουφίσει ορισμένες από αυτές τις ανησυχίες», δήλωσε ο Matt Maley, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στη Miller Tabak + Co.
Οι κατασκευαστές κατοικιών κινήθηκαν σε γενικές γραμμές χαμηλότερα μετά την υποβάθμιση της KeyBanc λόγω ανησυχιών για επικείμενες αυξήσεις επιτοκίων που θα αυξήσουν το κόστος δανεισμού. Η KB Home έχασε 3%, η Lennar έχασε 2,9% και ο D.R. Horton υποχώρησε 2,8%.
Οι μετοχές της Sony υποχώρησαν 2,7% αφότου η Microsoft ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει τον εκδότη βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard για 69 δισεκατομμύρια δολάρια. Το PlayStation της Sony ανταγωνίζεται τις κονσόλες Xbox της Microsoft. Η Sony υποχώρησε κατά 7,2% την Τρίτη.
Από τις 44 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει τριμηνιαία αποτελέσματα, σχεδόν το 73% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με το FactSet.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης