Χρηματιστήριο & Αγορές

Mytilineos: Αναβαθμίζει στα 109 εκατ. την εκτίμηση για EBITDA η Citi για το δ΄ τρίμηνο του 2021

Mytilineos: Αναβαθμίζει στα 109 εκατ. την εκτίμηση για EBITDA η Citi για το δ΄ τρίμηνο του 2021
Πρόβλεψη για EBITDA 355 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2021

Λίγο πριν η Mytilineos ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 2021 (27 Ιανουαρίου) η CITI αναμένει ένα τρίμηνο ρεκόρ από τη MYTILINEOS και ως εκ τούτου ανεβάζει τις εκτιμήσεις της για τα EBITDA του 4ου τριμήνου και συνολικά του 2021 σε €109 εκατ. και €355 εκατ. αντίστοιχα.

Η σύσταση για αγορά (BUY) καθώς και η Τιμή Στόχος των €21.5/μετοχή διατηρούνται, με το upside να διαμορφώνεται πλέον κοντά στο 40%, με βάση τα τρέχοντα επίπεδα τιμών της μετοχής.

Βασικοί πυλώνες για την υψηλή κερδοφορία, είναι τόσο ο τομέας Αλουμινίου, όσο και ο τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου. Ο τελευταίος, απέναντι στις προβλέψεις πολλών αναλυτών, αναμένεται να διατηρήσει τη δυναμική του 2020, παρά το περιβάλλον υψηλών τιμών φυσικού αερίου, αποδεικνύοντας την επιχειρησιακή ανθεκτικότητα της Mytilineos

Σύμφωνα με την ανάλυση της CITI η Mytilineos θα ευνοηθεί από τις υψηλές τιμές φυσικού αέριου και ηλεκτρισμού. Για το δ΄ τρίμηνο, η εκτίμηση είναι ότι ο κλάδος ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου θα έχει αύξηση EBITDA 55% από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Ο κλάδος της λιανικής θα παραμείνει οριακά ζημιογόνος. Ο κλάδος της αλουμίνας θα επηρεαστεί από τις υψηλότερες τιμές φυσικού αερίου αλλά τα υψηλά κλειδωμένα premiums του αλουμινίου θα υπερκεράσουν τις όποιες απώλειες.  

Εξίσου σημαντικό, για τον αναλυτή της CITI, είναι και το γεγονός πως σε μία χρονιά με ιστορικά υψηλών επενδύσεων, ο καθαρός δανεισμός της εταιρείας περιορίζεται στα €841 εκατ., διατηρώντας έτσι ένα αρκετά χαμηλό δείκτη μόχλευσης της τάξης του 2.4 (φορές). Ο δείκτης μόχλευσης προβλέπεται ότι θα περιορισθεί κάτω από το 2 το 2022 κυρίως λόγω της εκτόξευσης του EBITDA σε επίπεδα κοντά στα €500 εκατ. για το 2022, με οδηγό, για την CITI, τόσο τη δυναμική του 4ου τριμήνου όσο και την «Πράσινη Ανάπτυξη».

Ο κύκλος εργασιών από την ανακύκλωση του αλουμινίου θα συνεχίσει να ανεβαίνει, ενώ οι ωφέλειες από τις ΑΠΕ θα αρχίσουν να ανεβαίνουν από το β’ εξάμηνο του 2022.  Το βασικό σενάριο της CITI μιλά για EBITDA 487 εκατ. ευρώ το 2022, λαμβάνοντας υπόψη την εξομάλυνση των περιθωρίων στην ενέργεια, τα premiums στο αλουμίνιο και mark to market ανατίμηση από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η CITI καταγράφει και το bull σενάριο στα 29,6 ευρώ που σαν προϋποθέσεις έχει:

Την αύξηση της δυναμικότητας της αλουμίνας σε 1,1 εκατ. τόνους

Την υλοποίηση του μεγάλου προγράμματος των φωτοβολταϊκών ύψους 1,5 GW

Υψηλά περιθώρια στον τομέα του EPC σε συνδυασμό με υψηλότερες τιμές στα commodities

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης