Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Απώλειες 1,4% για τον Nasdaq και 0,5% για τον S&P, κέρδη 1,2% για τον energy sector

Wall Street: Απώλειες 1,4% για τον Nasdaq και 0,5% για τον S&P, κέρδη 1,2% για τον energy sector

 Οριακή υποχώρηση για τον Dow στις 34,160 μονάδες

 

Mε πτώση έκλεισε η Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προσδοκούσαν μια καλύτερη από την αναμενόμενη έκθεση για το ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου και μια ενημέρωση από την Federal Reserve για το σχέδιο αύξησης των επιτοκίων.

Ο Dow Jones υποχώρησε 7 μονάδες ή 0,02% στις 34,160 μονάδες Ο δείκτης κέρδισε πάνω από 600 μονάδες στα υψηλά της συνεδρίασης.
Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,54% στις 4,326 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,24% στις 503,73μονάδες .
Ο Nasdaq Composite σημείωσε πτώση 1,4% στις 13,352 μονάδες.



SP.png

Οι δείκτες σημείωσαν μεγάλες διακυμάνσεις κάθε μέρα αυτή την εβδομάδα. Ο Dow είναι οριακά χαμηλότερος σε εβδομαδιαία βάση, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί σχεδόν 2% και ο Nasdaq υποχωρεί κατά περίπου 3%.

Οι τρεις δείκτες βρίσκονται σε σταθερά αρνητικό έδαφος αυτόν τον μήνα, με τον Nasdaq να υποχωρεί περισσότερο από 15% από το ενδοημερήσιο υψηλό του.

Οι επενδυτές την Πέμπτη έστρεψαν την προσοχή τους σε μια σειρά από oικονομικά στοιχεία και εταιρικά αποτελέσματα



NAS_1.png



Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του τέταρτου τριμήνου σημείωσε άλμα 6,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εμπορίου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones περίμεναν ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με ετήσιο ρυθμό 5,5% τους τελευταίους τρεις μήνες του 2021.

«Η έκθεση για το ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου ήταν μια ωραία ανοδική έκπληξη σε μια σειρά από πρόσφατα υποτονικά οικονομικά στοιχεία», δήλωσε σε σημείωμα ο Mike Reynolds, αντιπρόεδρος επενδυτικής στρατηγικής της Glenmede.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης