Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Είσοδος Εθνικής Τράπεζας και Μυτιληναίου στον MSCI Greece Standard

Είσοδος Εθνικής Τράπεζας και Μυτιληναίου στον MSCI Greece Standard
Οι αλλαγές των δεικτών της MSCI Inc. αναμένεται να τεθούν σε ισχύ μετά το κλείσιμο της αγοράς της 31ης Μαΐου, δηλαδή την 1η Ιουνίου
Είσοδο της Εθνικής Τράπεζας και της Μυτιληναίος στον MSCI Greece Standard ανακοίνωσε την Πέμπτη 13 Μαΐου ο οίκος Morgan Stanley Capital International (MSCI) κατά την αναδιάρθρωση των δεικτών του, εξέλιξη που αποτέλεσε έκπληξη με βάση τα βασικά κριτήρια που θέτει ο αμερικανικός οίκος.
Από την είσοδο της Εθνικής αναμένονται εισροές 150 εκατ. ευρώ ενώ από την ένταξη της Μυτιληναίος 70 - 80 εκατ. ευρώ. 
To bankingnews είχε αναφέρει ότι η Εθνική ήταν οριακό εάν θα εισέλθει στον δείκτη MSCI Greece Standard αλλά η έκπληξη ήταν ξεκάθαρα ο Μυτιληναίος που δεν αναμενόταν... με βάση τα κριτήρια επιλεξιμότητας που χρησιμοποιεί o αμερικανικός οίκος MSCI.  
 
Τι σημαίνει η είσοδος της Εθνικής στον δείκτη MSCI Greece Standard

Η Εθνική τράπεζα με 2,92 δισεκ χρηματιστηριακή αξία θα κλείσει την ψαλίδα με την Eurobank που βρίσκεται στα 3,22 δισεκ. ή διαφορά 300 εκατ, θα μπορούσε το χάσμα αυτό να μηδενιστεί.
Ωστόσο η Eurobank δεν θα χάσει εύκολα την πρώτη θέση στις χρηματιστηριακές αξίες.
Ως προς τον Μυτιληναίο με χρηματιστηριακή αξία 2,24 δισεκ. θα συμβάλλει στην αύξηση της χρημαγτιστηριακής αξίας κατά 200 εκατ ευρώ περίπου εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες στις αγορές...

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης