Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,2% για τον Nasdaq, 0,5% για τον S&P και 0,2% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,2% για τον Nasdaq, 0,5% για τον S&P και 0,2% για τον energy sector
236 μονάδες έχασε ο Dow
Πτώση στη Wall Street την Πέμπτη καθώς ο S&P 500 αγωνίζετια να αποφύγει μια bear market.

Ο Dow Jones υποχώρησε 236 μονάδες, ή 0,75%, στις 31,253 μονάδες μια μέρα αφότου σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από το 2020.
Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,58% στις 3,900 μονάδες. Βρίσκεται περισσότερο από 18% κάτω από το ρεκόρ κλεισίματος. Ένα κλείσιμο 20% ή περισσότερο κάτω από το υψηλό όλων των εποχών θα σήμαινε μια bear market,η πρώτη από το sell-off της πανδημίας του Μαρτίου 2020.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,28% στις 616,27 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,26% στις 11,388 μονάδες, αν και ταλαντεύτηκε μεταξύ κερδών και ζημιών την Πέμπτη.

«Η κύρια λύση για τους επενδυτές είναι να προετοιμαστούν για εκτεταμένη αστάθεια», δήλωσε ο Greg Bassuk, Διευθύνων Σύμβουλος της AXS Investments. «Πιστεύουμε ότι η αστάθεια θα είναι η αφήγηση των επενδυτών για το υπόλοιπο του δεύτερου τριμήνου, και για το υπόλοιπο του 2022».

Την Τετάρτη, ο Dow υποχώρησε πάνω από 1.100 μονάδες, σημειώνοντας το χειρότερο sell-off του εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Ο S&P 500 υπέστη επίσης τη χειρότερη ημερήσια πτώση από τον Ιούνιο του 2020, χάνοντας περίπου 4%, και ο Nasdaq υποχώρησε 4,7%.

Αυτές οι απώλειες οφείλονται εν μέρει στα τριμηνιαία αποτελέσματα από την Target και τη Walmart που έδειξαν υψηλότερο κόστος καυσίμων και περιορισμένη ζήτηση των καταναλωτών που έπληξαν τα αποτελέσματα εν μέσω του θερμότερου πληθωρισμού των τελευταίων δεκαετιών. Ακόμη και μετά από πτώση 24% την Τετάρτη, οι μετοχές Target υποχώρησαν και πάλι την Πέμπτη κατά 4%.

«Το απότομο sell-off σε αυτές τις εταιρείες (καθώς και άλλες εταιρείες αγαθών/καταναλωτών αυτό το τρίμηνο) δείχνει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν τελικά αντίκτυπο στα κέρδη», δήλωσε ο Maneesh S. Deshpande, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών των ΗΠΑ στη Barclays.

Η Cisco ήταν η πιο πρόσφατη μεγάλη εταιρεία που σημείωσε βουτιά στα αποτελέσματα με τον τεχνολογικό κλάδο να υποχωρεί κατά 14% την Πέμπτη. Η Cisco ανακοίνωσε μετά το κλείσιμο της Τετάρτης ότι τα τριμηνιαία κέρδη υπολείπονταν των προσδοκιών των αναλυτών και προειδοποίησε ότι τα έσοδα θα απογοητεύσουν το τρέχον τρίμηνο.

Από την άλλη πλευρά, μια ανάκαμψη σε ορισμένες μετοχές τεχνολογίας ενίσχυσε τον S&P 500 και τον Nasdaq σε διάφορα σημεία κατά τη διάρκεια των συναλλαγών της Πέμπτης. Οι μετοχές της Synopsys σημείωσαν άνοδο 12% στις συναλλαγές της Πέμπτης, μετά την πτώση των κερδών της εταιρείας λογισμικού. Οι μετοχές της εταιρείας cloud Datadog σημείωσαν άλμα 12%.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης