Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1,5% για τον Nasdaq 1,8% για τον S&P και 2,6% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 1,5% για τον Nasdaq 1,8% για τον S&P και 2,6% για τον energy sector

618 μοναδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές αγόραζαν μετοχές που βρίσκονταν σε πτώση, όπως οι τράπεζες, αφού ο Dow Jones συμπλήρωσε οκτώ συνεχόμενες απώλειες εβδομάδες.

Ο Dow εκτινάχθηκε 618 μονάδες, ή 1,98% στις 31,880 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,86%, στις 3,973 μονάδες μειώνοντας τις απώλειές του αφού έπεσε σε bear market έδαφος κάποια στιγμή την Παρασκευή, κάτω από το ρεκόρ του κατά περισσότερο από 20%.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 2,68% στις 635,52 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,59% στις 11,535 μονάδες.

"Μένει να δούμε πόσο καιρό οι τρεις δείκτες μπορούν να κρατηθούν αυτά τα επίπεδα", εκτιμούν οι αναλυτές οι οποίοι σημειώνουν ότι "οι επενδυτές έχουν βρεθεί εδώ αρκετές φορές φέτος, καλωσορίζοντας μικρά ράλι ανακούφισης εν μέσω της φετινής αναταραχής, αλλά αναρωτιούνται πότε η ανάκαμψη θα είναι αρκετά ισχυρή για να αντιστρέψει την πτωτική τάση πολλών μηνών".

«Αυτή η παρόρμηση έχει αποτύχει πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε στο CNBC ο Ross Mayfield, αναλυτής επενδυτικής στρατηγικής στην Baird. «Ο πήχης είναι υψηλότερος τώρα για διαρκή θετική απόδοση δεδομένων όλων των γνωστών αντίθετων ανέμων» - όπως η επιβράδυνση της ανάπτυξης, οι αυξημένες αποτιμήσεις, η αύξηση των επιτοκίων και οι φόβοι για ύφεση.

Η JPMorgan σημείωσε άνοδο 7% μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι αναμένει να επιτύχει τους βασικούς στόχους απόδοσης νωρίτερα από το προγραμματισμένο, χάρη στην αύξηση των επιτοκίων που δίνουν ώθηση στις δανειοδοτικές της δραστηριότητες. Η Citi και η Bank of America έλαβαν επίσης ώθηση 7%, καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ανέκαμψε από την περασμένη εβδομάδα, αυξανόμενο περίπου 7 μονάδες βάσης. Η Wells Fargo πρόσθεσε περισσότερο από 6%.

Η Ross Stores και η TJX ήταν επίσης στους κορυφαίους κερδισμένους τη Δευτέρα, σημειώνοντας άνοδο 8% και 4%, αντίστοιχα. Άλλοι στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένων των Costco, Dollar General, Nordstrom και Macy's, έχουν προγραμματιστεί να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους αυτή την εβδομάδα.
Οι μετοχές της VMWare σημείωσαν άλμα άνω του 20% αφού το Bloomberg News και το Reuters ανέφεραν ότι η εταιρεία κατασκευής chip Broadcom βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά εταιρείας υπηρεσιών cloud. Οι μετοχές της Broadcom υποχώρησαν 3%.

Οι μετοχές της Electronic Arts σημείωσαν άνοδο περίπου 2% μετά την αναφορά ότι ο κατασκευαστής βιντεοπαιχνιδιών επιδιώκει ενεργά μια πώληση ή συγχώνευση.

Το συναίσθημα φάνηκε να έχει πάρει ώθηση αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι σκέφτεται να μειώσει τους δασμούς σε ορισμένα προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης