Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall : Άνοδος, αλλά η NVIDIA βυθίζεται στο after market μετά το αδύναμο guidance

Wall  : Άνοδος, αλλά η NVIDIA βυθίζεται στο after market μετά το αδύναμο guidance

192 μονάδες κέρδισε ο Dow - Στο Nasdaq με 1,5% η μεγαλύτερη άνοδος

Άνοδος στη Wall Street την Τετάρτη, αφού τα πρακτικά της Federal Reserve τον Μάιο έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από ό,τι είχε προβλέψει η αγορά.
Το αδύναμο guidance της NVIDIA οδήγησε σε πτώση στο after market 9% παρά το γεγονός ότι τα έσοδα ξεπέρασαν τις προσδοκίες στο Α΄τρίμηνο με 8,288 δισ έναντι εκτίμησης για 8,117 δισ, τα κέρδη της επιβεβαίωσαν με 1,36 δολ/ανά μετοχή, αλλά το guidance για το Β΄Τρίμηνο ήταν αδύναμο.


Ο Dow Jones ενισχύθηκε 192 μονάδες ή 0,60% στις 32,121 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,95% στις 3,979 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 1,98% στις 650,70 μονάδες
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,51% στις 11,434 μονάδες.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed στις 3-4 Μαΐου έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι διαπίστωσαν την ανάγκη να αυξήσουν τα επιτόκια γρήγορα, και πιθανώς περισσότερο από ό,τι τιμολόγησε η αγορά, για να καταπνίξουν τις πρόσφατες πληθωριστικές πιέσεις.

«Οι περισσότεροι συμμετέχοντες έκριναν ότι οι αυξήσεις κατά 50 μονάδες βάσης στο εύρος στόχου θα ήταν πιθανότατα κατάλληλες στις επόμενες δύο συναντήσεις», αναφέρουν τα πρακτικά. Επιπλέον, μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς ανέφεραν ότι «μια περιοριστική στάση πολιτικής μπορεί κάλλιστα να καταστεί κατάλληλη ανάλογα με τις εξελισσόμενες οικονομικές προοπτικές και τους κινδύνους για τις προοπτικές».

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου άλλαξε ελάχιστα και διαμορφώθηκε στο 2,752%, αλλά οι μετοχές ανέκαμψαν στα υψηλά της συνεδρίασης μετά τη δημοσίευση των πρακτικών. Πρόσφατα, οι φόβοι των επενδυτών έχουν απομακρυνθεί από τα υψηλότερα επιτόκια και προς την πιθανότητα ύφεσης, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει κοντά στα υψηλά των 40 ετών.

Το λιανικό εμπόριο παρέμεινε επίσης στο επίκεντροοδηγώντας την αγορά υψηλότερα. Η αντιστροφή ακολούθησε μια αναφορά ότι οι πλειοδότες εξακολουθούν να ανταγωνίζονται για την απόκτηση της Kohl's, οι μετοχές της οποίας εκτινάχθηκαν κατά 12%. Το ETF SPDR S&P Retail κέρδισε 7%.

Οι μετοχές της Nordstrom εκτινάχθηκαν περισσότερο από 14% αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες πωλήσεων και αύξησε τις προοπτικές για ολόκληρο το έτος.

Η Dick's Sporting Goods κέρδισε 11%, αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις κερδών και εσόδων για το οικονομικό της πρώτο τρίμηνο. Η Best Buy ανέβηκε ακόμη, περίπου 9%, παρά την υποβάθμιση από τη Barclays.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης