Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street:Πτώση 0,15% για τον Nasdaq 0,13% για τον S&P και 4,1% για τον energy sector

Wall Street:Πτώση  0,15% για τον Nasdaq 0,13% για τον S&P και 4,1% για τον energy sector

48 μονάδες υποχώρησε ο Dow

 

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Τετάρτη, στηριζόμενοι στα ισχυρά κέρδη από την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να ανακτήσουν ορισμένες από τις απώλειες του τρέχοντος έτους. Οι traders στάθμισαν επίσης τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell, ο οποίος επανέλαβε τη στάση της κεντρικής τράπεζας για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.


Ο Dow Jones υποχώρησε 48 μονάδες ή 0,16% στις 30,481 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,13% στις 3,759 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 4,16% στις 562,86 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,15% στις 11,053 μονάδες.

Την Τρίτη, οι κύριοι δείκτες σημείωσαν ράλι πάνω από 2%.

Τα κέρδη ακολούθησαν τη χειρότερη εβδομαδιαία απώλεια για τις μετοχές από το 2020 μετά την πιο επιθετική νομισματική σύσφιξη από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πυροδότησε ανησυχίες στη Wall Street για ύφεση. Την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες και άφησε να εννοηθεί ότι μια νέα αύξηση αυτού του μεγέθους είναι δυνατή τον επόμενο μήνα.

«Σε γενικές γραμμές, το χθες και το σήμερα φαίνονται σαν ένα τυπικό ράλι ανακούφισης μετά την πραγματικά επιθετική πτώση από την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε ο Ross Mayfield, αναλυτής επενδυτικής στρατηγικής στην Baird. «Τίποτα το ουσιαστικό δεν έχει αλλάξει καθώς προσπαθούμε να αναζητήσουμε πού βρίσκεται το πραγματικό κάτω μέρος αυτής της bear market».

Ο πρόεδρος της Fed Powell την Τετάρτη υποβάθμισε τις ανησυχίες για την ύφεση και είπε στο Κογκρέσο ότι η κεντρική τράπεζα έχει την «αποφασιστικότητα» να τιθασεύσει τον πληθωρισμό που έχει εκτιναχθεί σε υψηλά 40 ετών.

«Στη Fed, κατανοούμε τις δυσκολίες που προκαλεί ο υψηλός πληθωρισμός», είπε ο επικεφαλής της Fed στην Τραπεζική Επιτροπή της Γερουσίας. «Είμαστε σθεναρά αφοσιωμένοι στη μείωση του πληθωρισμού και κινούμαστε γρήγορα για να το κάνουμε».

Οι αποδόσεις του πετρελαίου και των ομολόγων υποχώρησαν την Τετάρτη, προκαλώντας ανακούφιση από την πίεση που έχει ασκήθει στις μετοχές τον τελευταίο καιρό. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent μειώθηκαν κατά 2% στα 112,41 δολάρια το βαρέλι. Το West Texas Intermediate, υποχώρησε 2,2% στα 107,02 δολάρια το βαρέλι.
Η απόδοση των 10ετών ομολόγων υποχώρησε κάτω από το 3,2%. Οι αποδόσεις κινούνται αντίστροφα προς τις τιμές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης