Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 3,3% για τον Nasdaq, 3% για τον S&P και 1,5 για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 3,3% για τον Nasdaq, 3% για τον S&P και 1,5 για τον energy sector

826 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Παρασκευή καθώς η αγορά είχε μια σπάνια θετική εβδομάδα σε αυτό το δύσκόλο πρώτο εξάμηνο του έτους.
Οι κύριοι δείκτες έφτασαν τα υψηλά τους στη συνεδρίαση, αφού μια ανάγνωση του καταναλωτικού κλίματος που ακολουθήθηκε από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έδειξε μια ελαφρά χαλάρωση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 826 μονάδων, ή 2,69% στις 31,503 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 3,06% στις 3,911 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,57% στις 550,19 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 3,34% στις 11,607 μονάδες.

Οι μετοχές φάνηκε να έχουν βρει κάποια σταθερότητα αυτή την εβδομάδα, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, από τα χαμηλά της bear market. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 5% για την εβδομάδα, ο Nasdaq σk;erdise 6% και ο Dow ενισχύθηκε 4%.

Και οι τρεις δείκτες επιδιώκουν να σπάσουν των σερί απωλειών τριών εβδομάδων, παρόλο που πολλοί συμμετέχοντες στην αγορά στη Wall Street διατήρησαν μια επιφυλακτική στάση.

«Πιστεύουμε ότι η ανάκαμψη στις αγορές μετοχών των ΗΠΑ τις τελευταίες τρεις ημέρες διαπραγμάτευσης ήταν μια πτώση της αγοράς από τις συνθήκες βαθιάς υπερπώλησης», ανέφερε ο Chris Senyek της Wolfe Research.
«Αν και μπορεί να υπάρξει κάποια πρόσθετη βραχυπρόθεσμη συνέχεια, πιστεύουμε ότι η ενδιάμεση πτωτική βάση μας παραμένει ανέπαφη και ότι το επόμενο σκέλος προς τα κάτω θα οδηγηθεί από αυξανόμενους κινδύνους ύφεσης και πτωτικές αναθεωρήσεις κερδών», πρόσθεσε ο Senyek.

Το καταναλωτικό συναίσθημα έφτασε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ των 50 τον Ιούνιο, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν που δημοσιεύθηκε το πρωί της Παρασκευής. Ενώ επιφανειακά δεν είναι θετικό για την αγορά, στους επενδυτές άρεσε ένα στοιχείο μέσα στην έκθεση που έδειξε ότι οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον ετήσιο πληθωρισμό υποχωρούν ξανά στο 5,3%.

Μια προκαταρκτική ανάγνωση νωρίτερα αυτό το μήνα που ήταν καθοριστικής σημασίας για να επηρεάσει τη Fed να γίνει πιο επιθετική με την αύξηση των επιτοκίων της έδειξε ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό διαμορφώθηκαν στο 5,4%.

«Σε γενικές γραμμές, το συναίσθημα είναι ανάμεικτο», έγραψε ο Terry Sandven, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών στην U.S. Bank Wealth Management.

Το πετρέλαιο

Το αμερικανικό πετρέλαιο αυξήθηκε κατά περισσότερο από 3 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή, υποστηριζόμενο από τη περιορισμένη προσφορά.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ δήλωσε την Πέμπτη ότι η εστίαση της κεντρικής τράπεζας στη συγκράτηση του πληθωρισμού ήταν «άνευ όρων», ενισχύοντας τους φόβους για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων που έχουν επιβαρύνει τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Περί τις 22:40 ώρα Ελλάδας το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε άνοδο 3,3% στα 107,75 δολάρια. Για την εβδομάδα, ωστόσο, ήταν κάτω από περισσότερο από 1%. Το brent ενισχυόταν 2,62% στα 112,93 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης