Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Nomura: Τα κακά νέα θα αποδειχθούν καλά νέα για τις αγορές

Nomura: Τα κακά νέα θα αποδειχθούν καλά νέα για τις αγορές
Όλοι οι δείκτες, πλέον, «παραπέμπουν» σε… ύφεση, αλλά…
«Τα κακά νέα θα αποδειχθούν... ότι ήταν καλά νέα». Αυτό ανέφερε ο αναλυτής της Nomura Charlie McElligott, καθώς οι αγορές έστρεψαν το βλέμμα τους στην επιβράδυνση της ανάπτυξης, προαναγγέλλοντας αναθεώρηση τιμών εν όψει της «σκληρής» προσγείωσης, την οποία προεξόφλησε η αναβάθμιση της αυστηροποίησης της νομισματικής πολιτικής εκ μέρους της Federal Reserves…

Όλοι οι δείκτες, πλέον, «παραπέμπουν» σε… ύφεση (επιβράδυνση της μεταποίησης παγκοσμίως, σορτάρισμα σε μετοχές και ομόλογα, η αντιστροφή της καμπύλης στις αποδόσεις των ομολόγων, οι θέσεις long στο ασφαλές καταφύγιο του δολαρίου, το sell off στα commodities).

Ως αποτέλεσμα οι αγορές φαίνεται να μεταβάλλουν το βασικό αφήγημά τους, αφαιρώντας 150 μονάδες βάσης από το τελικό -αναμενόμενο- επιτόκιο της Fed, καθώς αναλυτές και οικονομολόγοι, πλέον, θεωρούν ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες θα χαλαρώσουν τη νομισματική πολιτική, προκειμένου να αποφευχθεί η οικονομία να πέσει πρόωρα στα βράχια… λέει η Nomura, που τοποθετεί την εν λόγω χαλάρωση περίπου το δ’ τρίμηνο του 2022 ή στις αρχές του α’ τριμήνου του 2023.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης