Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,9% για τον Nasdaq, 1% για τον S&P και 1,4% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 0,9% για τον Nasdaq, 1% για τον S&P και 1,4% για τον energy sector
322 μονάδες κέρδισε ο Dow
Άνοδος στη Wall Street την Παρασκευή αφού ο S&P 500 έκλεισε τη χειρότερη επίδοσή του στο πρώτο εξάμηνο εδώ και δεκαετίες, καθώς τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία συνέχισαν να bar;ynoynτο κλίμα της αγοράς.


O Dow Jones σημείωσε άνοδο 322 μονάδων, ή 1,05% στις 31,097 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 1,06% στις 3,825 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,43% στις 554,11 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,9% στις 11,127 μονάδες.

Η PulteGroup έκανε άλμα 6%, ενώ οι Lennar και D.R. Η Horton σημείωσε άνοδο άνω του 4% η κάθε μια. Ο τομέας των υπηρεσιών κοινής ωφελείας του S&P 500 κέρδισε περισσότερο από 2%.

Οι μετοχές αντέστρεψαν τις προηγούμενες ζημίες που προκλήθηκαν από αρκετές εταιρείες που μείωσαν την πρόβλεψη των κερδών τους, ενισχύοντας τις ανησυχίες των επενδυτών ότι ο επίμονος πληθωρισμός σε υψηλά εδώ και δεκαετίες θα μπορούσε να συνεχίσει να ασκεί πίεση στις τιμές των μετοχών.

Η General Motors σημείωσε άνοδο, ακόμη και μετά την προειδοποίηση της εταιρείας για ζητήματα μεταποίησης το δεύτερο τρίμηνο που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τα καθαρά της έσοδα για το τρίμηνο μεταξύ 1,6 και 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι τα καθαρά έσοδα της GM θα ήταν περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με το FactSet.

Εν τω μεταξύ, η Micron Technology υποχώρησε περίπου 3% λόγω της απογοητευτικής δημοσιονομικής προοπτικής για το τέταρτο τρίμηνο. Η Western Digital και η Nvidia έχασαν 4%. Η Qualcomm και οι Advanced Micro Devices υποχώρησαν κατά 3%.

Οι μετοχές της Kohl's υποχώρησαν 16% αφού ο λιανοπωλητής μείωσε τις προοπτικές του για το δεύτερο τρίμηνο, επικαλούμενος χαμηλότερες καταναλωτικές δαπάνες και τερμάτισε τις συνομιλίες για την πώληση της επιχείρησης λέγοντας ότι το περιβάλλον λιανικής έχει επιδεινωθεί από την αρχή της διαδικασίας υποβολής προσφορών.

Ο Michael Burry του "The Big Short" προειδοποίησε επίσης ότι η καταστροφή στις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι μόνο στα μισά του δρόμου και ότι οι εταιρείες θα δουν στη συνέχεια μείωση κερδών.

Ο αναλυτής επενδυτικής στρατηγικής της Baird, Ross Mayfield, εσημείωσε ότι οι εκτιμήσεις κερδών του S&P 500 για ανάπτυξη 10% σε ετήσια βάση είναι «πιθανότατα πολύ υψηλές» ακόμη και σε μια ήπια οικονομική επιβράδυνση.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν καθώς οι διακοπές εφοδιασμού στη Λιβύη και οι αναμενόμενες διακοπές λειτουργίας στη Νορβηγία αντιστάθμισαν τις προσδοκίες ότι μια οικονομική επιβράδυνση θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση.

Περί 22:50 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 2,14%, στα 111,37 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) κέρδιζε 2,4% στα 108,35 δολ. το βαρέλι.

Και τα δύο συμβόλαια υποχώρησαν περίπου 3% την Πέμπτη, κλείνοντας τον μήνα χαμηλότερα για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο. Για την εβδομάδα, το Brent καταγράφει απώλειες 1,2%, ενώ το WTI σημειώνει άνοδο 0,9%.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης