Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,3% για τον Nasdaq και 0,8% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 1,3% για τον Nasdaq και 0,8% για τον S&P
107 μονάδες έχασε ο Dow

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Πέμπτη μετά την επιθετική αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve, καθώς οι επενδυτές φοβούνται όλο και περισσότερο ότι η κεντρική τράπεζα θα ωθήσει την οικονομία σε ύφεση καθώς αγωνίζεται να περιορίσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 107 μονάδες ή 0,36% στις 30,076 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,85% στις 3,757 μονάδες στο χαμηλότερο επίπεδό του από τα μέσα Ιουλίου.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,41% στις 581,50 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,37% στις 11,066 μονάδες.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν και πάλι την Πέμπτη, με τις αποδόσεις των 10ετών και 2ετών ομολόγων του Δημοσίου να σημειώνουν νέα πολυετή υψηλά.

Ο Dow έχασε 500 μονάδες την Τετάρτη καθώς η Fed διατήρησε την επιθετική της στάση, θεσπίζοντας άλλη μια αύξηση 75 μονάδων βάσης και προβλέποντας ότι τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια θα φτάσουν στο 4,4% μέχρι το τέλος του 2022. Άλλες κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως ακολούθησαν το παράδειγμα της Fed.

Οι μετοχές τεχνολογίας και ημιαγωγών υποχώρησαν την Πέμπτη εν μέσω φόβων για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης. Βιομηχανία και καταναλωτικός τομέας ήταν οι κλάδοι του S&P 500 με τις χειρότερες επιδόσεις, χάνοντας τουλάχιστον 1% ο καθένας, λόγω της εξάρτησής τους από την οικονομία.

«Η Fed άνοιξε τον δρόμο για μεγάλο μέρος του κόσμου να συνεχίσει με επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων, και αυτό θα οδηγήσει σε παγκόσμια ύφεση και το πόσο σοβαρή είναι θα καθοριστεί από το πόσο καιρό θα χρειαστεί να πέσει ο πληθωρισμός», δήλωσε ο Ed Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda.

Οι αμυντικές μετοχές ξεπέρασαν τις επιδόσεις τους με τους φαρμακοποιούς και τους καταναλωτές να βρίσκονται στο πράσινο την Πέμπτη. Οι μετοχές της Eli Lilly κέρδισαν 4% αφού η UBS αναβάθμισε τη μετοχή.

Όλοι οι κύριοι δείκτες είναι σε ρυθμό για να ολοκληρώσουν την εβδομάδα με απώλειες. Ο Dow υποχωρεί περίπου 2,1%, ενώ ο S&P και ο Nasdaq έχουν υποχωρήσει 2,6% και 3,1% αντίστοιχα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης