Χρηματιστήριο & Αγορές

Μπένος (Cenergy): Καθυστερεί η επένδυση με Orsted αλλά είμαι πεπεισμένος πως θα γίνει

Μπένος (Cenergy): Καθυστερεί η επένδυση με Orsted αλλά είμαι πεπεισμένος πως θα γίνει
Ο καθαρός δανεισμός από 264 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2021 εκτοξεύθηκε στα 449 εκατ. ευρώ με το κεφάλαιο κίνησης να αυξάνεται στα 226 εκατ. ευρώ
Καθυστερήσεις παρατηρούνται στην υλοποίηση του μεγάλου project που έχει ανακοινωθεί από τη Cenergy στις ΗΠΑ σε συνεργασία με τη Orsted και ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου, Αλέξανδρος Μπένος, είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών μέσω τηλεδιάσκεψης πως είναι πεπεισμένος ότι θα γίνει η επένδυση.
Οι συζητήσεις συνεχίζονται και ήδη έχει γίνει επένδυση 5,2 εκατ. ευρώ από την εταιρεία και αφορά σε εργασίες στην έκταση που έχει επιλεγεί για το εργοστάσιο.
Είπε πάντως πως αν δεν γίνει η επένδυση το ποσό αυτό θα επιστραφεί.
 
Υπάρχει καθυστέρηση παραδέχθηκε ο κ.Μπένος και έχει να κάνει και με τη γραφειοκρατία και όσα ισχύουν στο Maryland.
Ο κ.Μπένος τόνισε πάντως πως οι συζητήσεις συνεχίζονται και για ό,τι νεότερο θα ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα άμεσα η εταιρεία.
Η διοίκηση της Cenergy εστιάζει σε τρεις άξονες:
Στο υψηλό ανεκτέλεστο που στις 30/6 ήταν στα 1,1 δισ. ευρώ αλλά σήμερα είναι ακόμα μεγαλύτερο (χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένο νούμερο), στην ποιότητα των έργων και στο χρόνο υλοποίησης, αλλά και στην οργανική ανάπτυξη, χωρίς εξαγορές, αλλά με επέκταση σε αγορές που έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης