Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 2,8% για τον Nasdaq και 2,1% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 2,8% για τον Nasdaq και 2,1% για τον S&P

456 μονάδες έχασε ο Dow

Απώλειες στη Wall Street την Πέμπτη καθώς επανήφθηκε το sell-off του 2022 μετά το ράλι της προηγούμενης ημέρας και στέλνοντας τον S&P 500 σε νέο ετήσιο χαμηλό, καθώς ενισχύθηκαν οι φόβοι ότι μια ύφεση δεν θα εμποδίσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια.

Το sell-off ήταν ευρείας βάσης με την Apple να πρωταγωνιστεί και να καταρρέει καθώς μια μεγάλη επενδυτική τράπεζα υποβάθμισε την κάποτε καλύτερη απόδοση στην αγορά bear. Η μετοχή υποχώρησε σχεδόν 6%.

Ο Dow Jones υποχώρησε 456 μονάδες, ή 1,54% στις 29,227 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 2,11% στις 3,640 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,12% στις 557,69 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 2,84% στις 10,737 μονάδες.

Οι κινήσεις ακολούθησαν ένα ευρύ ράλι για τις μετοχές την Τετάρτη, καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει ομόλογα σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών της και την άνοδο της βρετανικής λίρας. Η στερλίνα είχε υποχωρήσει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες.

Ο Dow την Τετάρτη κέρδισε περισσότερες από 500 μονάδες, ή 1,9%, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο σχεδόν 2%.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ανέκαμψε για να διαπραγματευτεί περίπου στο 3,753%. Μια μέρα νωρίτερα, σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από το 2020, αφού ξεπέρασε για λίγο το 4%.

Μια ισχυρότερη από το αναμενόμενο έκθεση αιτημάτων ανεργίας δεν βοήθησε στο συναίσθημα. Αυτό βασίστηκε στην ιδέα ότι η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό χωρίς να ανησυχεί ότι θα μπορούσε να βλάψει την αγορά εργασίας.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, δήλωσε στο CNBC ότι τα επιτόκια δεν είναι ακόμη περιοριστικά, λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να μειωθεί ο πληθωρισμός.

Το ράλι της Τετάρτης έθεσε σε ρυθμό τους κύριους μέσους όρους για μια χαμένη εβδομάδα και τον χειρότερο μήνα τους από τον Ιούνιο. Ο Nasdaq οδηγεί τις μηνιαίες απώλειες, με πτώση περίπου 9%, ενώ ο Dow και ο S&P βρίσκονται σε ρυθμό να κλείσουν 7% και 7,7% χαμηλότερα, αντίστοιχα.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν αφού άγγιξαν το όριο των 90 δολαρίων το βαρέλι την Πέμπτη, καθώς οι traders περιμένουν σαφήνεια για πιθανές περικοπές του ΟΠΕΚ+ την επόμενη εβδομάδα και καθώς το δολάριο υποχώρησε από τα υψηλά 20ετίας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent διαμορφώθηκαν στα 88,49 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 0,9%, αφού νωρίτερα ανέβηκαν έως και 90,12 δολάρια.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού για τον Νοέμβριο έκλεισαν την ημέρα κατά 1,1% χαμηλότερα στα 81,23 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης